DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.02524%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Otogaz Fiyatında İndirim Geliyor

Otogaz Fiyatında İndirim Geliyor

Otogaz fiyatlarında salı gününden itibaren 1 lira 8 kuruş indirim yapılacak. Benzin ve motorin fiyatlarında ise bir değişiklik beklenmiyor.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:39
Otogaz Fiyatında İndirim Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otogaz kullanıcılarını sevindirecek bir gelişme yaşandı. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, otogaz fiyatlarında salı gününden itibaren 1 lira 8 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sonucu ortaya çıkan bu indirim, kullanıcılar için önemli bir avantaj sağlayacak.

Brent Petrol Fiyatlarındaki Değişiklik

Son zamanlarda uluslararası piyasalarda Brent petrol fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandı. Brent petrolün varil fiyatı 80,89 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu düşüş, akaryakıt fiyatlarında indirimi beraberinde getiriyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Mevcut akaryakıt pompa fiyatlarına bakıldığında;

  • Motorin: Litre fiyatı 40.27 TL
  • Benzin: Litre fiyatı 41.38 TL
  • Otogaz: Litre fiyatı 21.19 TL

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatı esas alınıyor. Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı ortaya çıkıyor.

Döviz Kuru ve Petrol Fiyatlarının Etkisi

Akaryakıt fiyatları döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarına doğrudan bağlı olarak değişiyor. Döviz kurundaki artış, akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden olurken, döviz kurunun düşmesi fiyatlarda indirime yol açabiliyor. Aynı şekilde, Brent petrol fiyatlarındaki değişimler de iç piyasadaki akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.