DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20686880.66726%
Balıkesir
12°

KAPALI

04:21

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SEVGİ DOLU BİR OYUN “SEVGİLİM ANADOLU”

SEVGİ DOLU BİR OYUN “SEVGİLİM ANADOLU”

ABONE OL
Nisan 3, 2023 15:04
SEVGİ DOLU BİR OYUN “SEVGİLİM ANADOLU”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yeni Kültür Merkezinde sergilenen ilk oyun, tiyatro severlerle buluştu. “Sevgilim Anadolu” adlı Âşık Veysel eserlerinin yer aldığı tiyatro oyununda bir insanın her şeye karşı duyabileceği aşk ve sevgi konusu işlendi. 

Yakın zamanda yapımı tamamlanan Susurluk Kültür Sanat Merkezinde, Susurluk Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan uzun dakikalık yetişkin oyunu sahne aldı. Genel Sanat Yönetmenliğini Serhat Can’ın yaptığı ücretsiz tiyatro “Sevgilim Anadolu” adlı oyun, tiyatro severlerle buluştu.

İLK SERGİLENEN OYUN UZUN SÜRELİ BİR YETİŞKİN OYUNU OLDU

Bir süredir Çalışmaları devam eden bu uzun süreli yetişkin oyunu, grup olarak yazılıp yönetmenliğini Genel Sanat Yönetmeni Serhat Can’ın yaptığı bir komedi türü.  Susurluk Belediyesinin bir projesi olarak yürütülen bu projede bireysel iki insanın arasında yaşanan sevgili manasında olan o aşktan bahsetmeyip her şeye karşı duyulan aşkın ve sevginin yer aldığı bir kavramdan bahsediliyor.

oyun

SEVGİ ODAKLI BİR OYUN

Bu projeyi Sevgi projesi olarak adlandıran Sanat Yönetmeni Can, “Oyunda iki insanın birbirine duyduğu bir sevgiden değil, hayvanlara duyulan sevgiden, doğaya duyulan sevgiden, ülkemize, insana, arkadaşa, aileye, eşe duyulan sevgiden ve sevgililikten bahsediyoruz. Sevgilim Anadolu başlıklı bir Âşık Veysel eserlerinin yer aldığı şiir dramatizasyonu gösterimi hazırlandı. Yaklaşık 15 eserden oluşan ve Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenen bir oyun projesi. İzleyicilerin beğenisini alacağını düşündüğüm bir oyun umarım ki öyle de olmuştur.” dedi.

“YENİ KÜLTÜR MERKEZİNİN TİYATROYA KATKISI BÜYÜK”

17 Kişinin dâhil olduğu bir ekipten söz eden Can, “Kalabalık bir grubumu var çünkü oyunun bir kısmı koro eşliğinde sürüyor. Bir şiir korosu olan  bu oyun müzikal tarzında sergilendi ve Yeni Kültür Merkezinin tiyatro açısından büyük katkıları oldu.” şeklinde konuştu.

“BİZLERE BU GURURU YAŞATAN HERKESE TEŞEKKÜRLER”

Kültür Merkezinin Susurluk’a büyük yenilik getirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Nurettin Güney ise şu ifadelere yer verdi; “Bir şehre imza atmak nedir derseniz? Dünya tiyatrolar Gününde şehrimize kazandırdığımız Kültür Sanat Merkezinde bir oyun izlemekti derim. İlk kez oynanan bu oyun ‘Sevgilim Anadolu’ adlı eseri sergileyerek bizlere bizlere bu gurur yaşatan tüm oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Haber: Sena EĞİLMEZ

 

Minikler Kütüphaneyle Tanıştı

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.