DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgür Özel’den Sert Eleştiriler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı’nın rektör atama yetkisini iptal etmesi üzerine yaptığı konuşmada, bu kararı sert bir şekilde eleştirdi. Özel, “Bugünden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kolon ve kirişleri kesilmiştir.” ifadelerini kullanarak, devletin hukuksuzlukla yönetildiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı'nın rektör atama yetkisini iptal etmesi üzerine yaptığı konuşmada, bu kararı sert bir şekilde eleştirdi. Özel, "Bugünden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kolon ve kirişleri kesilmiştir." ifadelerini kullanarak, devletin hukuksuzlukla yönetildiğini vurguladı.

Özgür Özel Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kolon ve kirişleri kesilmiştir._1

Anayasa Değişikliği ve OHAL Dönemi

Özel, 16 Nisan referandumunda rejime kasteden bir anayasa değişikliğinin OHAL şartlarında oya sunulduğunu belirtti. Bu dönemde çıkarılan yetki kanununun, seçime kadar kullanılmadığını ve seçimden sonra yasal boşluklarla Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle birçok atamanın yapıldığını söyledi. Özel, “Anayasaya aykırı dedik, dediler ki aykırıysa Anayasa Mahkemesi’ne gidin. Biz de gittik ve Anayasa Mahkemesi altı yıl sonra haklı olduğumuzu söyledi.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.