DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450.95394%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yeni Başkan Özgür Özel

Yeni Başkan Özgür Özel

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:14
Yeni Başkan Özgür Özel
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da gerçekleştirilen olağan genel kurulun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığına Manisa Milletvekili Özgür Özel seçildi.

Ankara'da gerçekleştirilen olağan genel kurulun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığına Manisa Milletvekili Özgür Özel seçildi.

CHP) Genel Başkanlığına Manisa Milletvekili Özgür Özel seçildi_1

2023 Yyılında gerçekleştirilen genel seçimlerde dönemin CHP Genel Başkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 6’lı masa ittifakı ile seçime girmesi ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında bir kez daha yenilgiye uğramasının ardından parti içerisinde yükselen değişim çağrısı 5 Kasımda Ankara’da gerçekleştirilen olağan genel kurulda son buldu.

Genel kurulda gerçekleştirilen seçimlerin ardından ilk turda yeterli çoğunluğu sağlayamayan Özgür Özel, ikinci tur seçimlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP’nin yeni genel başkanı seçildi.

Ankara'da gerçekleştirilen olağan genel kurulun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığına Manisa Milletvekili Özgür Özel seçildi.

(CHP) Genel Başkanlığına Manisa Milletvekili Özgür Özel seçildi

 ” Özgür Özel’in Genel Başkanlığa Yürüyüşü “

Seçimlerin kaybedilmesinin ardından kendi içerisinde ikiye bölünen CHP‘de değişim söylemleri gündeme geldi. İlçe kongrelerinin gerçekleştirilmesinin ardından ise büyük kongre için tarih verildi. İlçe kongrelerinde CHP’nin en yüksek delege sayısının bulunduğu il olan İstanbul’daki delege sewçimlerini Özgür Özel kazandı.

Genel Başkan Adaylığını açıklayan Özgür Özel, açıklamalarında sık sık Kılıçdaroğlu’nun çevresindekiler nedeniyle seçimin kaybedildiğini ve girilen seçimlerde kurulan ittifak nedeniyle normalde milletvekili çıkaramayacak olan partilere vekillik verilerek partinin güç kaybettiğini söyledi. Bu konuyu genel kurul gündemine de getirerek bir kez daha 6’lı masa ittifakının yararlı olmadığı görüşünü savundu.

Bugün Ankara'da gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38'inci olağan genel kurulunda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olması sonrasında sırtından vurulduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, ‘Sırtımdan Vuruldum. Sırtımdaki Hançerler İle Seçime Girdim ”

Kemal Kılıçdaroğlu ise bu dönemde adaylığının açıklanmasının ardından ‘Sırtımdan vuruldum. Seçimlere sırtımdaki hançer ile girdim’ diyerek kendisinin seçimde desteklenmediği imasında bulundu. Kılıçdaroğlu, değişim çağrılarının ardından bir kez daha başkan adayı olduğunu ve bundan sonraki dönemde de partisini “bilgili, birikimli iyi bir sosyal demokrata” devredeceğini söyledi.

Ancak bu ifadeye tepki gösteren bazı partililer, Kılıçdaroğlu’nun partiyi demokratik bir şekilde yönetemediği eleştirilerinde bulundular. Özellikle Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun bu tanımlamayı kendisine ve diğer potansiyel rakiplere yönelik olarak yaptığını savundu.

HABER MERKEZİ

” Cinayet Zanlısı İzmir’de Yakalandı “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.