DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355001.52138%
Balıkesir
29°

AÇIK

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Öztaylan; “Kim Çıkarsa Çıksın “

Öztaylan; “Kim Çıkarsa Çıksın “

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
Öztaylan; “Kim Çıkarsa Çıksın “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Cemal Öztaylan, parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısı ile yerel seçimlerin startını verdi. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Öztaylan, İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve Belediye Başkan aday adayları Oya Yücel ve Durgut Ergin’in de katıldığı toplantıda “Rakip kim çıkarsa çıksın, kazanacağız” dedi.

Basın toplantısında konuşan Öztaylan, belediye başkan adaylığı yönünde kendisinin bir talebinin bulunmadığını bu görevin kendisine tebliğ edildiğini belirttiği konuşmasında, “Bandırma’nın kaybolan yıllarını geri vereceğiz” dedi.

Bandırma’da yerel yönetimin Cumhuriyet Halk Partisine geçmesinin ardından ilçeye bir çivi bile çakılmadığı iddiasında bulunan Öztaylan, “Belediye kendilerine teslim edildiğinde yaklaşık 400 personel vardı. Şimdi personel sayısı yaklaşık bin kişi. Belediyede ekmek yiyen hiçbir personele dokunmayacağız. Ancak bankamatik memuru ve işçileri var ise onlarla ilgileneceğiz” dedi.

” 1 Nisan şakası değil gerçek olacak”

Basın toplantısında kendisine rakip olabilecek adaylardan hangisi ile yarışmak istediği yönde sorulan soruya ‘Kim çıkarsa çıksın kazanacağız’ diyen Öztaylan 1 Nisan sabahından itibaren Bandırma‘nın çehresini değiştirmeye başlayacaklarını söyledi. Öztaylan, kendi döneminde yapılan ancak sonrasında yerel yönetim tarafından ilgilenilmediğini iddia ettiği Cumhuriyet Meydanı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Onca seneden beri Bandırma’da tarlada da harmanda da izi olanlara ‘Keşke bunları bizde yapsaydık’ dedirtmezsek bize yazıklar olsun. Nerede kalmıştık diyerek başlıyoruz. 15 sene önce Bandırma’ya yaptığımız Cumhuriyet Meydanındaki taşları hiçbir esnafımızı mağdur etmeden tamir ederek başlayacağız” dedi.

Konuşmasının devamında  geçtiğimiz dönemlerde Edincik ve Beyköy halkına ‘Tarlalarınızı satmayın ilerleyen dönemde tarlalarınız bir milyon TL edecek” sözünü hatırlatan Öztaylan, “Şimdi benim dediğim çıktı. Gönen Organize sanayisinde tarlanın bir dönümü 2 milyon 500 bin. Şimdi Akçapınar’da 680 dönüm yer satıldı. Burayı bana alanlar burayı tarım organize sanayi bölgesi yapacağız diye 7 sefer geldiler. Burayı tarım organize sanayi yapacağız dediler. Ama ben burayı tarla alıp ta organize sanayiye çevirip dönümü milyonlara sattıracak adam dedi. Ben olsaydım burayı belediye olarak plan tadilatı yapar milyonlara satardım. Doğanpınar’da, Bandırma’da, köylerde satılan arsayı, benim yaptırdığım otelin satışını katmıyorum.  Belediye başkanı demek doğmamış çocuk ile kabristanda kıyameti bekleyen meftanın geleceğini planlayıp düzenleyen insan demektir.

“Para Bulunur. Ama Bulabilen adam bulur”

Konuşmasında Bandırma belediyesini 368 kişi ile bıraktığını ifade eden Öztaylan, “Para bulunur. Ama bulabilen adam bulur. Şuanda Bandırma belediyesinde yaklaşık bin kişi var. Benim için yaratılanı yaradan dan ötürü sevmek nasıl kutsal ise hangi dine, hangi mezhebe, hangi cinse mensup olursa olsun ekmek kutsaldır. Mukaddestir. Kimsenin işi ile aşı ile bu güne kadar oynamadım oynamamda. Ama şunu bilsinler ki Bandırma belediyesinde bir tane boş gezen işçi, Bir tane boş gezenin boş kalfası bırakırsam adam değilim”

” Edincik’e Yurt Yapılacak”

Konuşmasının devamında Edincik’te bulunan ve yerlerini tespit ettikleri 3 adet araziyi Kredi Yurtlar Kurumuna devrederek yurt yapılmasını sağlayacaklarını ifade eden Öztaylan; “Allah aşkına burada benim imzasını attırdığım ve kurulmasını sağladığım üniversitenin yolunu bile yapmadılar. Bu memlekette belediye olarak demokratik kitle örgütleri olarak katkısı olan ne var? Derdimiz ne biliyormusunuz? Edincik’i Bandırma’nın Bursa Görükle’si yapmak. Bunu yaptığımızda Edincik ekonomisi kalkınacak. Bandırma’nın yoğunluğu azalacak” dedi.

AK Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Cemal Öztaylan, parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısı ile yerel seçimlerin startını verdi. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Öztaylan, İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve Belediye Başkan aday adayları Oya Yücel ve Durgut Ergin'in de katıldığı toplantıda "Rakip kim çıkarsa çıksın, kazanacağız" dedi.

 “Belediye Bizim Projemiz Var Dedi”

Edincik bölgesi Merinos karşısındaki yerin AFAD’a devredilmesi yada bu arazinin satışının yapılmasını istediklerini ifade eden Öztaylan, “Biz burayı alıp büyükşehir’e yaptıracaktık. Dedik ki Bandırma Belediyesine oraya modern mezbaha, yanına mini hal yapacağız. Yanına 80-100 adet konteyner koyacağız. içerisine ayakkabı, pantolon, çorap aklınıza ne geliyorsa gerekli malzemeleri koyacağız. Bir idari bina, sağlık ocağı, ve karakol yapacağız. Fırınını yapacağız dedik. Olabilecek deprem Bandırma’yı değil Gönen’i Manyası’ı Erdek’i etkileyebilecek bir deprem. Bu nedenle ulaşımı kolay yer olsun dedik. Bunu yazdık 4 ay bekledik. Cevap geldi. Cevapta, belediyemizce başka bir projede değerlendirilmesi düşünüldüğünden dolayı izin verilmemiştir denildi. Şimdi soruyorum 6 ay geçti allah aşkına ne yaptınız buraya bir çivi çaktınız mı?

” Vizyon Proje’yi Yapacağız”

Edip Uğur döneminde alınan eski çamlık bölgesi ile ilgili konuşan Cemal Öztaylan, ‘şimdi biz o bölgeyi alıp Bandırma ekonomisine kazandırsak fena mı olur? diyen Öztaylan; ” Ben Bandırma Mimarlar Odası ve Mühendisler odasını çağıracağım fikirlerini alacağım. Oradan limana inen yerde vatandaşlara ait yerlerde var. Oraya 18’nci madde uygulayarak Bandırma’ya kazandırsak fena mı Olur? Ben bunu ben istiyorum diyerek yapacak- yaptıracak adam da değilim. Ama sadece inatla istemezük diyerek de büyükşehirle inat edecek adam da değilim”

” Yan Yatıp Çamura Yatmak Yok”

Kendi döneminde makam şoförü dahi olmadığını söyleyen Cemal Öztaylan, “Şimdi şantiye içerisinden bilgiler alıyoruz. Orada çalışan bir kardeşim dedi ki. Abi çaycı var. Şoför var. Hoşgeldiniz diyen de var. Ama abi asfalt döken 4 kişi var dedi. Yan yatıp çamura yatmak yok. Bizim belediye başkanlığımız Allah nasip ederse 1 Nisan’da vukuu bulacak. 1 Nisan şakası zannetmesinler bu söylediklerimizi. Ben Başkan iken özel kalem müdürlüğümde 7 tane adamım yoktu. Biz bize değil millete hizmet etmek için yola çıktık”

“Cin’i Şişeden Çıkartacağım” 

Konuşmasında cin çukuru bölgesi ile ilgili de konuşan Cemal Öztaylan, ‘Cin çukurunun cinini şişeden çıkartacağım’ diyerek “Onun önündeki eski hal binasının dışını değil içini yıllar önce bir buçuk milyona boyatmak değil. O paraya o binayı yıkıp yeniden yapacağım”dedi.

HABER MERKEZİ

“Balıkesir Hazır ve Kararlı “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.