DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22479601.07996%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

17:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
PYD/YPG Seçimleri Erteledi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Tepki

PYD/YPG Seçimleri Erteledi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Tepki

PKK'nın Suriye kanadı PYD/YPG, Suriye'nin kuzeyinde 11 Haziran'da yapılması planlanan yerel seçimleri Ağustos ayına erteledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güney sınırlarının ötesinde terör örgütlerinin özerk bir yönetim kurmasına asla izin vermeyeceğini belirtti.

ABONE OL
Haziran 6, 2024 14:32
PYD/YPG Seçimleri Erteledi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçimlerin Ertelenmesi

Terör örgütü PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG, Suriye’nin kuzeyinde 11 Haziran’da yapılması planlanan yerel seçimleri erteleme kararı aldı. Terör örgütünden yapılan açıklamada, seçim sürecine katılan partiler ve siyasi koalisyonların seçimlerin ertelenmesi için Özerk Yönetim Yüksek Seçim Kurulu’na (ÖY/YSK) başvuruda bulundukları belirtildi. Açıklamada, “Bu kapsamda, demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla seçimler Ağustos 2024’e ertelendi” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD/YPG’nin Suriye’de özerk bir yönetim kurma planlarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyecektir” şeklinde konuştu. Türkiye’nin, sınırlarının ötesindeki terör örgütlerinin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve gerekli önlemleri alacağını vurguladı.

Türkiye’nin Güvenlik Endişeleri

Türkiye, uzun süredir PKK ve onun Suriye kolu olan PYD/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde özerk bir yönetim kurma girişimlerine karşı çıkıyor. Türkiye, bu girişimlerin kendi ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirtiyor ve sınır ötesi operasyonlarla terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye’nin bu konudaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.