DOLAR 32,3836 -0.19%
EURO 34,8034 0.13%
ALTIN 2.434,14-0,17
BITCOIN 2040068-1.34905%
Balıkesir
12°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ramazanda Demir Eksikliği ve Oruç

Ramazanda Demir Eksikliği ve Oruç

ABONE OL
Mart 24, 2024 18:36
Ramazanda Demir Eksikliği ve Oruç
2

BEĞENDİM

ABONE OL

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Harika Uğurtay, ramazan ayında demir eksikliği olanların kan testi yaptırarak tedbir almaları gerektiğini vurguladı. Özellikle oruç tutanların demir takviyesi alırken uygun zamanlamaya dikkat etmeleri gerektiğini belirten Uğurtay, demir eksikliği ve oruç hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Demir eksikliğinin kansızlık olarak adlandırıldığını ve kırmızı kan hücrelerinin yeterli ve sağlıklı olmadığı durumları kapsadığını ifade eden Uğurtay, demir eksikliğinin başlıca belirtilerini halsizlik, çabuk yorulma, baş dönmesi gibi durumlar olarak sıraladı. Ayrıca, demir eksikliği anemisi olan kişilerde saç dökülmesi, tırnaklarda güçsüzlük gibi belirtilerin de görülebileceğini söyledi.

Uğurtay, demir eksikliği anemisinin farklı nedenlerden kaynaklanabileceğini, bunlar arasında yetersiz beslenme, emilim bozuklukları, kan kayıpları gibi durumların bulunduğunu belirtti. Bu nedenle, bireylerin herhangi bir şikayeti olmasa bile en az altı ayda bir kan testi yaptırmalarını önerdi.

Ramazan döneminde sıvı alımına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uğurtay, kabızlık sorunu olan kişilerin posalı besinlere öncelik vermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, demir takviyesi gerekiyorsa ilaçların sahur veya iftardan sonra alınması gerektiğini belirtti.

Uğurtay’ın verdiği bilgiler, ramazan ayında sağlıklı beslenme ve demir eksikliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

HABER MERKEZİ

“Bandırma’da Silahlı Saldırı” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.