DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22329211.75949%
Balıkesir
29°

AÇIK

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Rus Generalden Şok İddia: “3 Avrupa Ülkesi İşgal Edilmeli”

Rus Generalden Şok İddia: “3 Avrupa Ülkesi İşgal Edilmeli”

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Tümgeneral Nikolay Plotnikov, Rus devlet televizyonunda Estonya, Letonya ve Litvanya'nın işgal edilmesini gündeme getirdi. Plotnikov, bu bölgelerin Rus topraklarına katılması gerektiğini savundu.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:50
Rus Generalden Şok İddia: “3 Avrupa Ülkesi İşgal Edilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Plotnikov’un Şok Edici Açıklamaları

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hız kesmeden devam ederken, Tümgeneral Nikolay Plotnikov’un yaptığı açıklamalar dünya gündemine oturdu. 2022’den bu yana süren savaşın önde gelen isimlerinden olan Plotnikov, Rus devlet televizyonuna çıkarak şok edici iddialarda bulundu.

“Putin, Lenin ve Stalin’in Hatalarını Düzeltmeli”

Plotnikov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Lenin ve Stalin’in tarihi hatalarını” düzeltmesi gerektiğini söyledi. Bu çerçevede bazı Avrupa ülkelerinin işgal edilmesi gerektiğini belirtti. Plotnikov, “Putin, Lenin ve Stalin’in hatalarını düzeltmeli ve bazı Avrupa ülkelerini Rusya’ya katmalı” ifadesini kullandı.

İşgal Edilmesi Gereken Şehirler

Plotnikov, özellikle Estonya’daki Narva, Letonya’daki Daugavpils ve Litvanya’daki Klaipeda şehirlerinin işgal edilmesi gerektiğini savundu. Bu bölgelerin Rusya ile tarihi ve kültürel bağları olduğuna dikkat çeken Plotnikov, bu şehirlerin Rus topraklarına katılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Baltık Ülkeleri ve NATO Üyeliği

Estonya, Letonya ve Litvanya’nın Baltık bölgesinde yer aldığı ve NATO üyesi olduğu biliniyor. Bu nedenle Plotnikov’un açıklamaları, uluslararası arenada büyük yankı uyandırdı. NATO üyesi ülkelerin işgal edilmesi olasılığı, küresel güvenlik dengelerini derinden sarsabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.