DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050185-0.80118%
Balıkesir
15°

AÇIK

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SAÇLARI YOK, ŞANSLARI VAR

SAÇLARI YOK, ŞANSLARI VAR

ABONE OL
Nisan 14, 2023 23:41
SAÇLARI YOK, ŞANSLARI VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti, AK Parti ve CHP’nin Balıkesir listelerinin ilk iki sırasındaki adaylarının saçlarının olmaması dikkat çekti. Bu durum, “Saçları yok ama şansları var” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri öncesinde açıklanan Balıkesir aday listelerine keller damga vurdu. İYİ Parti’de Turhan Çömez ve AK Parti’de İsmail Ok 1., CHP’de ise Serkan Sarı 2. sıradan aday gösterildi. Üç isimde mucize olmadığı takdirde mecliste Balıkesir’i temsil edecek. Sadece fiziksel görünümleri değil, siyasi hayatlarında yaşadıkları zorlu süreçlerle de birbirine benzeyen üç isimden ödediği bedeller nedeniyle İYİ Partili Turhan Çömez bir adım öne çıkıyor. Partisinden ihraç edilen, Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan ve İngiltere’de sürgünde 12 yıl geçiren Çömez, Türkiye’ye döner dönmez İYİ Parti saflarından siyasete atıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı olan Çömez, Balıkesir 1. Sıra adayı gösterildi.

ÖNCE PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ, SONRA MÜEBBETLE YARGILANDI

AK Parti Balıkesir Milletvekili olduğu süreçte dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yönelttiği eleştiriler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakın Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer’i işaret ederek değerli taş ithalatında verginin sıfırlanmasına ilişkin olarak dile getirdiği sorular nedeniyle, 28 Şubat 2008 tarihinde disiplin kuruluna sevk edildi. AKP Müşterek Disiplin Kurulu, “partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle” Turhan Çömez’i 8 Nisan 2008’de partiden ihraç etti.

SÜRGÜNDEN MECLİSE GİDEN YOL

1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında Turhan Çömez hakkında yakalama emri çıkarıldı. İngiltere’de yoksullukla mücadele ederek yeniden küllerinden doğan, çalışmalarıyla da ülkenin en başarılı 40 göçmeni arasında gösterilen Çömez’in fotoğrafları ünlü Trafalgar meydanında sergilendi. Bir süre sonra da kendisine Lordlar Kamarası’nda en başarılı hekim ödülü verildi.

Siyasette birçok bedel ödeyen ve küllerinden doğan Turhan Çömez, milletvekilliğini en fazla hak eden isimlerden biri.

BALIKESİR’İN PAYLAŞILAMAYAN İSMİ OLDU

AK Partili İsmail Ok ise Balıkesir siyasi hayatının en fazla parti ve koltuk değiştiren ismi olarak tarihe adını yazdırdı. 2009 yılı yerel seçimlerinde MHP’den Balıkesir Belediye Başkanı seçilen Ok, 2014 yerel seçimlerinde MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilse de Edip Uğur’a kaybetti. 2015 seçimlerinde MHP’nin 1. sıra adayı olarak meclise gitti. 25. ve 26. dönem milletvekilliği yapan Ok, 2017 yılında MHP’den ihraç edildi. 2018 yılında İYİ Parti’nin kurucular kurulu üyesi oldu.

Birçok parti değiştiren İsmail Ok, AK Parti listesinden meclise girmeyi garantiledi.

KOLTUK NEREDE İSMAİL OK ORADA

Aynı yıl İYİ Parti 1. Sıra adayı olarak meclise gitti. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın desteğiyle İYİ Parti’den yeniden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Ok, seçimi kaybetti. 2020 yılında İYİ Parti’den istifa eden Ok, iki yıl bağımsız kaldıktan sonra 2022 tarihinde AK Parti saflarına geçti. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den ihraç edilen Ok, tüm tepkilere rağmen 14 Mayıs’ta gerçekleştirecek 28. Dönem Milletvekilleri seçimlerinde AK Parti’nin 1 numarası olarak meclise gidecek.

PARTİ İÇİ SORUNLARI BİR BİR ÇÖZDÜ

Ailesi Manyas kökenli olan ve milletvekili adayları arasında Çerkes kimliğiyle ön plana çıkan Sarı, 5 yıldır yürüttüğü CHP Balıkesir İl Başkanlığı döneminde birçok zorluğa göğüs gerdi. Sık sık karşılaştığı parti içi sorunları aşan Sarı, il kongrelerinde de rakiplerini bir bir geride bıraktı. Sarı’yı il başkanlığı sürecinde en zorlayan olay 2019 yerel seçimleri oldu. Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP’nin Türkiye’de ilk açıkladığı büyükşehir belediye başkan adaylarından biri olurken, İYİ Parti’nin tepkisi sonrası adaylığının geri çekilmesi büyük bir krize yol açtı. Sarı, Akın’ın adaylığının devam etmesi noktasında büyük bir mücadele verse de İsmail Ok’un adaylığına engel olamadı. Sarı, 4 yıl aradan sonra Ok ile bu kez genel seçimlerde liste savaşı verecek.

Serkan Sarı 5 yıllık il başkanlığı döneminde en çok parti içi sorunlarla mücadele etti.

Haber: Fatma DUYMAZ

ABD BENİ TEHDİT ETTİ

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.