DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20686880.66726%
Balıkesir
12°

KAPALI

04:21

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Sahte Yörsan kurmuşlar!

Sahte Yörsan kurmuşlar!

ABONE OL
Mart 16, 2023 12:56
Sahte Yörsan kurmuşlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da faaliyet gösteren peynir firması, 56 milyon marka değeri biçilen Yörsan firmasının logosunu taklit etti. Konkordato ilan eden Yörsan’ın Tasfiye Heyeti Göksel T.’nin sahibi olduğu firmaya marka davası açtı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin ekonomiye kazandırılması yönünde talimatı olduğu Yörsan’ın satışına sayılı günler kaldı. Susurluklular yeni alıcıyı sabırsızlıkla beklerken, Ankara’da bir peynir firmasının, bilirkişi tarafından marka değerine 56 milyon değer biçilen Yörsan logosunu kullandığı ortaya çıktı. Tasfiye Heyeti, markanın taklit edilmesi üzerine firma sahibi Göksel T.’ye marka davası açtı. Dava Ankara 5. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde görülecek. Ankaralı firma, Yörsan logosunun birebir aynısını kullanırken, logoya “AK” kelimesini eklediği görüldü. Firmanın, Yörsan’ın iflasının hemen ardından Ankara’da “AK” Yörsan ismiyle piyasada satış yaptığı tespit edildi. Bu kadar değerli bir markanın logosunun Türk Patent Enstitüsü tarafından kullanımına nasıl izin verildiği merak konusu oldu.

“56 MİLYON LİRALIK MARKA İPOTEK KAPSAMINDA DEĞİL”

Diğer yandan KDV iadesinden gelen yaklaşık 30 milyon liranın masa alacağı kapsamında işçiler ve konkordato döneminde mal ve hizmet veren firmalara dağıtılacağı öğrenildi. 2019 yılında kayyum atanan ve hakkında iflas davası görülen Yörsan’ın iflasına karar verilmesinin ardından 17 Ocak 2022 tarihinde 11.30’da satışa çıkıyor. İhale öncesi alıcı firmaların teknik ekipleri fabrikada inceleme yaparken, beş büyük firmanın fabrikayı almaya sıcak baktığı öğrenildi. Yapı Kredi ve Garanti Bankaları’nın 230 milyon lira civarındaki alacağına karşılık ipoteği var. Hukukçu bilirkişi, 56 milyon lira değer biçilen markanın ise ipotek kapsamında olmadığı raporunu sundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.