DOLAR 32,3953 -0.18%
EURO 34,8152 0.16%
ALTIN 2.439,830,06
BITCOIN 2041101-1.3838%
Balıkesir
12°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Seçim Kapıda, Meclis Listeleri Merakta!

Seçim Kapıda, Meclis Listeleri Merakta!

ABONE OL
Şubat 14, 2024 16:08
Seçim Kapıda, Meclis Listeleri Merakta!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçe örgütü eski başkanlarına sahip çıktı.

Ümit Bekir Barut’u ilk sıraya yazdı. Daha öte yine meclis üyesi olmak için yönetimdeki görevinden Bekir Barut ile birlikte istifa eden Ayhan Keni’yi de ikinci sıraya yerleştirdi.

Lakin, verilmiş sözler vardı. Ya da seçim kazanmak için bağlanmış umutlar.

Ali Bozoğlu’nun , daha çok soyadı ile dağınık bir görünüm sergileyen CHP seçmeni üzerinde etkili olacağı hesaplanmıştı. Bir başka yaklaşımla, Ali’ye toparlayıcı bir misyon üstlenmişti. Oysa Ali Bozoğlu, iki dönemdir CHP ilçe seçimlerini Murat Kula ile birlikte kaybetmişti.

Ümit Bekir BARUT ile birlikte göreve gelen şimdiki yönetimde vefa ağır bastı. Ayrıca yönetim, bu yönde gelebilecek eleştirilere karşı akılcı bir sıralama yaptığını düşündü.

Sonuçta Ali seçilebilecek bir yerden dördüncü sıradan listeye yazılmıştı. Bunun yanında Ali Bozoğlu’nun Hakan Semizel’in kontenjan adayı olmasına hiç bir engel de yoktu.

Bu “listenin” altından daha çok sular akacağı işin başından belliydi.

Küsenler, ben bu sıraya layık değilim diyenler, bana şu sıra söz verilmişti, benim şu sıradaki adaydan neyim eksik, ben partinin yılmaz bekçisiydim, bana haksızlık yapıldı… diyenler çıkacaktı ve Susurluk CHP’de sular yine dalgalanacaktı.

Beklendiği gibi oldu.

Üç dört gün önce karar defterinde imza altına eski ilçe başkanı Ümit Bekir Barut’un ilk sırada yer aldığı liste , alınan yürürlükten kalktı.

Yeni liste ile sunuldu. İlçe başkanı Sema ACAR ısrarlı aramalarımıza direnemedi sadece ve şunu söyledi: ” Hakan bey ile listeyi Balıkesir’e teslim ettik” . Bir başka deyişle top il yönetiminde. dedi

Öyle ya da böyle CHP‘de sular durulacak gibi görünmüyor.

Bir tarafta ikiş dönem ilçe başkanlığını üstlenmiş il genel meclisi üyeliği yapmış Ümit Bekir Barut; diğer tarafta Bozoğlu soyadı ile oy getireceğine inanılan avukat Ali Bozoğlu. İkisi de birinci sıra meclis üyeliğinde ısrarcı. Daha öte ilk kararda Ümit Bekir Barut’un yazılmış olması da tam bir handikap.

“Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık”.

Seçimler kapıda.

Cumhur ittifakında da dalga boyu yüksek seyrediyor meclis liste çalışmaları. Liste yapmaya bile gelemedi sanki sıra.

Ak Partililiği tescillenmiş bir isim; MHP’den aday yapıldı.

MHP niye bizden gösterilmedi; AKP niye biz MHP’ye oy vermek zorunda bırakıldık diye isyanlarda.

Onların durumu da farklı bir açıdan bakıldığında CHP’ye benzer durumda.

Deyim farklı : Susurluk’ta Cumhur ittifakı gerek başkan adaylığı gerekse meclis adaylığında ” Ne İsa’ya, Ne Musa’ya” yaranabilecek!

En rahat Nurettin GÜNEY. Onun durumu seç, beğen, konuş, kabul ettir, yaz.

YAZAR: Levent GÜNDOĞAN

” Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.