DOLAR 32,4008 0.09%
EURO 34,8146 -0.03%
ALTIN 2.396,890,02
BITCOIN 19316033.81254%
Balıkesir
18°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Seçim tedbirleri açıklandı

Seçim tedbirleri açıklandı

ABONE OL
Mart 15, 2023 14:02
Seçim tedbirleri açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, seçim tedbirlerini açıkladı
– “Seçim günü toplam 601 bin 251 personelimiz görevi başında olacaktır”
– “Seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali afişleri dağıtmasına izin vermeyeceğiz”
– “Seçim tek kelimeyle ifade etmek gerekirse seçim hukuk demektir ve herhangi bir eksikliğin telafi edilemeyeceği bir hadisedir, dolayısıyla biz merkezden Yüksek Seçim Kuruluyla sürekli istişarede olacağız”
– “Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken bir üçüncü göz kullanacağız”
– “Alınan tedbirleri dışardan izleyecek kontrol edecek birimleri mutlaka oluşturacağız”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, seçim döneminde alınacak önlemleri açıkladı. Ersoy, seçim sürecinde kolluk birimlerinde görevli bütün personelin izinlerinin zorunlu haller dışında kaldırılacağını belirterek, “Seçim günü emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, güvenlik korucularımız ve geçici güvenlik korucularımızla toplam 601 bin 251 personelimiz görevi başında olacaktır” dedi.

Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde alınacak önlemlerin görüşülmesi amacıyla Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü Yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantının başkanlığını İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantıya; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Düzce Valisi Cevdet Atay, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Yalova Valisi Muammer Erol ve İçişleri Bakanlığı Merkez, jandarma, emniyet ve sahil güvenlik teşkilatı yöneticileri katıldı.

Seçimler uluslararası takip ediliyor

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, gerçekleştirilen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin önemli bir seçim sürecine girdiğini ve bu sürecin ülke ve uluslararası toplum tarafından yakından takip edildiğini belirtti. Seçimlerin halkın seçimi olduğunu vurgulayan Ersoy, İçişleri Bakanlığı olarak görevlerinin, vatandaşların özgür iradesini sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtabileceği bir ortamı temin etmek olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı’nın bu görevini bugüne kadar alnının akıyla yerine getirdiğini ifade eden Ersoy, seçim sürecinde bütün tedbirleri gözden geçirerek ortak bir akılla süreci nasıl yöneteceklerini değerlendirmek için bu toplantıları düzenlediklerini belirtti. Ersoy ayrıca, seçim hukukunun herhangi bir eksikliğin telafi edilemeyeceği bir hadise olduğunu ve bu nedenle merkezden Yüksek Seçim Kuruluyla sürekli istişarede olacaklarını sözlerine ekledi.

Ersoy seçimlerde güvenliğin önemini vurguladı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yaklaşan seçimlerde alınacak güvenlik önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ersoy, seçim güvenliğinin üç aşamada ele alındığını belirterek, birinci aşamanın seçim öncesi kampanya ve propaganda dönemi güvenliği olduğunu söyledi. Bu aşamada miting alanları, toplanma alanları, stant çalışmaları, broşür dağıtımı gibi konularda hassasiyet göstereceklerini vurgulayan Ersoy, ayrıca dijital ortamdaki güvenliği de sağlamak için sosyal medya üzerinde terör örgütü propagandasının veya başka türlü provokasyonların ortaya çıkmasını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapacaklarını ifade etti.

Ersoy, seçim günü oy verme güvenliği ve seçim sonrası oyların sayımı, sonuçların tutanakların, listelerin, oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesi güvenliğinin de önemine dikkat çekti.

Ayrıca, seçim kampanyaları sırasında basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerinin alınacağını ve bir üçüncü göz kullanarak alınan tedbirlerin dışardan izleneceğini belirten Ersoy, kampanya sürecinde 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali, afiş vb. dağıtmasına izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Ersoy, son olarak seçimlerde öncelikli hedeflerinin özgürlüğü temin etmek olduğunu ve güvenlik önlemlerinin özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için olduğunu vurguladı.

İzinler zorunlu şekilde kalktı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, yaklaşan seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çataklı, seçim güvenliği için tüm kolluk birimlerinde görevli personelin izinlerinin zorunlu haller dışında kaldırılacağını belirtti. Seçim günü emniyet, jandarma, sahil güvenlik, güvenlik korucuları ve geçici güvenlik korucuları gibi toplam 601 bin 251 personelin görev başında olacağını söyledi.

Çataklı, güvenlik tedbirlerine yardımcı olmak için hava unsurları, gemi, botlar ve muharebe araçlarının da hazır bulunacağını belirtti. Jandarma istihbaratı ve emniyet istihbaratının, güvenlik kamera sistemleriyle entegre bir şekilde bu süreçte yer alacağını söyledi. Hassas kişi ve yerlerin korunması, enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması, kampanya dönemindeki güvenlik konuları ve muhtemel provokatif eylemlere ilişkin ilgili bütün birimlerin tam kapasiteyle görevde olacağını vurguladı.

“Seçimlerde görev alacak personel eğitim alacak”

Özellikle oy kullanılan yerlerde görev alacak personelin hizmet içi eğitim alacağını söyleyen Çataklı, oy sandıklarının bulunduğu binalara silah bulunan kişilerin girişlerine izin verilmeyeceğini belirtti. Güvenlik kameralarının sağlıklı çalışmasına ve oy torbalarının depolanacağı yerlerin aydınlatılmasına ilişkin tedbirlerin gözden geçirileceğini açıkladı.

Çataklı, seçim hukukunun Türk demokrasisinin en başarılı olduğu konulardan biri olduğunu vurgulayarak, Yüksek Seçim Kuruluyla sürekli istişare halinde olacaklarını ifade etti. Yüksek Seçim Kurulundan gelen bütün genelgeleri ve tebliğleri aktaracaklarını belirterek, geçmiş seçimlerde İçişleri Bakanlığı olarak iyi bir sınav verdiklerini düşündüğünü söyledi.

Haber: Fırat İBAK

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.