DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110.89078%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Seçmen Kütükleri Askıya Çıkıyor

Seçmen Kütükleri Askıya Çıkıyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:14
Seçmen Kütükleri Askıya Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin olarak seçmen kütükleri askıya çıkıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre kütükler 4 Ocak tarihinde askıda olacak.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin çalışma takvimini açıklayan YSK seçmen kütüklerinin 4 Ocak 2024 tarihinde mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılacağını ve 17 Ocak 2024 tarihinde askıdan indirileceğini açıkladı.

YSK’dan yapılan açıklamaya göre seçmen kütüklerinde isimlerini göremeyen ve 18 yaşını dolduran Türk Vatandaşları ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunacaklar.

 ” Kaydı Çıkmayan Seçmenler “

Seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt içi olmasına rağmen, Yurt içi seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan, Kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen vatandaşların; İlçe Nüfus Müdürlüklerine bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir. Adres kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgiyi https://adres.nvi.gov.tr/Home adresinden alabilirsiniz.

Dikkat! Seçmen Kütüğünde engellilik kaydı bulunmayan görme ve ortopedik engelli seçmenler Engellilik Beyan Formunu doldurarak yerleşim yeri adresinin bağlı olduğu ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna iletilmek üzere bağlı bulunduğu muhtarlığa veya doğrudan Seçmen Kütüğü genel Müdürlüğüne bizzat veya bir yakını tarafından iletebilirler.

Seçmen Kütüğüne engelli olarak kayıtlı seçmenler oylarını aileleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kullanabilirler.

HABER MERKEZİ

“Hüseyin Eroğlu Bandırma’da “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.