DOLAR 32,5514 0.28%
EURO 34,9343 0.35%
ALTIN 2.440,620,09
BITCOIN 2052653-0.08316%
Balıkesir
12°

KAPALI

04:20

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SERKAN SARI’DAN BASIN EMEKÇİLERİNE BÜYÜK DESTEK

SERKAN SARI’DAN BASIN EMEKÇİLERİNE BÜYÜK DESTEK

ABONE OL
Nisan 18, 2023 17:54
SERKAN SARI’DAN BASIN EMEKÇİLERİNE BÜYÜK DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Balıkesir 2. Sıra Milletvekili Adayı Serkan Sarı, farklı sektörlerdeki emekçilerin yaşadığı sorunları gündeme taşımaya devam ediyor. Serkan Sarı, bu kez de basın emekçilerinin yaşadığı problemlere yönelik bir açıklama yaptı.

“YEREL BASIN BİTERSE HABER ALMA ŞANSIMIZ KALMAZ”

Yerel basının zor günlerden geçtiğinin altını çizen Serkan Sarı, “Şehrimizde olan gelişmelerden bizi en hızlı ve en doğru şekilde haberdar eden oluşum yerel basındır. Bu yüzden yerelden haber alabilmemiz için basın emekçilerine destek olmamız gerekiyor. Yerel basın biterse haber alma şansımız kalmaz. Sana Söz diyerek başladığımız mücadelemizde basın emekçilerinin de sorunlarını dinleyerek çözüme kavuşturacağız” açıklamasını yaptı.

GAZETE ÇIKARMAK İMKANSIZ HALE GELDİ

Özellikle yerel basının yaşamış olduğu sorunları kendilerinden dinlediklerini ifade eden Serkan Sarı, “Artan baskı ve kağıt maliyetleri gazete çıkarmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Bunlar yetmezmiş gibi ‘Sansür Yasası’ dediğimiz yasayla basının işleyişine büyük bir engel çıkartıldı. Yaşamış oldukları sorunların aslında çözümünün çok basit olduğu aşikar ve ortadadır” diye konuştu.

“YASAKLAMALAR SON BULACAK”

Basının susturulmak istendiğini vurgulayan Serkan Sarı, “Merkeziyetçi hükümetin baskısı altında ezilen yerel basınımız yeniden kendini özgürce ifade edebildiği günlere geri dönecek. Bugün bu mücadeleyi Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olmasıyla taçlandırdığımızda en çok sevinen kesimlerden biri de basın emekçileri olacak. Artık 14 Mayıs itibarıyla basın emekçilerimiz mevzuatlar ve bürokratik engel altında ezilmeyecek. Basın hizmeti vermekte zorlanmayacak. Engeller, yasaklamalar 14 Mayıs’ta gelecek baharla son bulacak” sözlerini paylaştı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.