DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19730470.29302%
Balıkesir
16°

AZ BULUTLU

13:05

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İŞTE SİNAN OĞAN’IN 5 ŞARTI

İŞTE SİNAN OĞAN’IN 5 ŞARTI

ABONE OL
Mayıs 16, 2023 16:21
İŞTE SİNAN OĞAN’IN 5 ŞARTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 50’yi geçen aday olmazken yüzde 5,17 oy oranına ulaşan ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda kime destek vereceği gündem oldu. Sinan Oğan’ın destek vermek için öne sürdüğü şartlar neler?

Sinan Oğan destekleyecekleri taraf için “Bu Sinan Oğan’ın kararı olmayacak, ortak karar olacak” demişti. Oğan, ATA İttifakı’ndan Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ile Türkiye İttifakı Partisi’nin Genel Başkanları ile gerçekleştireceği görüşmeler ve ardından kendisini Cumhurbaşkanı adayı göstermek için imza veren kanaat önderleri ile yapacağı toplantılardan sonra kararını açıklayacak. Oğan’ın 2. turda destek vereceği adaya 5 şartı olacağı, kırmızı çizgisinin ise “terör örgütleri ile mesafe” olduğu vurgulanıyor.

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre Oğan’ın, destekleyeceği aday konusunda beş şartı şöyle:

1) Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değişmezliği.
2) Madde 66’da yer alan Türklüğün anayasadan çıkarılma girişiminin karşısında sert durulması.
3) 13 milyon sığınmacının gönderilmesi.
4) Ekonomik krizin temel sebepleri olan faiz, enflasyon ve sonuç sarmalından kurtulması.
5) Terör örgütleri ve onların siyasi yapıları ile arasına mesafe konulması.

“EN KISA SÜREDE BİR NETİCEYE VARACAĞIZ”

Oğan dün gazetecilerin, ‘İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?’ sorusuna, “İstişare yapacağız. Ben bugün hem ATA İttifakı’nın bileşenlerini toplantıya davet ettim, hem de beraber yürüdüğüm kendi yol arkadaşlarımı davet ettim. Ortak bir istişare toplantısı yapacağız. En kısa sürede bir neticeye varacağız. Bu netice Sinan Oğan’ın kararı olmayacak, ortak aklın kararı olacak” demişti.

Sinan Oğan, bugün ABD basınına da, ikinci turda hangi adayı destekleyeceği yönündeki soruya “İstişarelerimiz bir iki gün daha devam edecek” yanıtını verdi. CNN International’a yaptığı açıklamada, “İstişare sonucunda karar vereceğiz. Ve bu kararı verdiğimizde de o tarafı kazandıracağız. Bu Erdoğan da olabilir, Kılıçdaroğlu da olabilir. Şu an netleşmiş bir kararımız yok” yanıtını verdi.

SİNAN OĞAN: “BÜTÜN SORUMLULUĞU ÜSTLENECEĞİZ”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.