DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047907-1.34492%
Balıkesir
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
SİNAN OĞAN’DAN HDP’Lİ SANCAR’A TEPKİ

SİNAN OĞAN’DAN HDP’Lİ SANCAR’A TEPKİ

ABONE OL
Mayıs 6, 2023 13:40
SİNAN OĞAN’DAN HDP’Lİ SANCAR’A TEPKİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, “Seçimde HDP kilit parti olacak” diyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a tepki gösterdi. Oğan, Twitter’den yaptığı açıklamada “HDP ile HÜDA PAR’ın kilit olmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

 Halk TV’de yayınlanan Sözüm Var programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gazeteci yazar Barış Terkoğlu’nun, “Belki HDP kilit parti olacak” değerlendirmesine verdiği cevapla dikkat çekti. Sancar, Terkoğlu’nun sözünü keserek, “Belki değil öyle olacağız” dedi. Sancar konuşmasının devamında “Çok ısrarla çizdiğimiz bir şey var evet anahtar gücü olacağız” diye konuştu.

OĞAN: “HDP’NİN KİLİT OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Sancar’ın sözlerine ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla HDP’nin kilit olmasına izin vermeyeceklerini duyurdu. 3 Haziran 2022 ve 9 Kasım 2022 tarihlerinde yaptığı video görüntülerini paylaşan Oğan, “HDP Kilit olacağız diyor, Türk milleti olarak biz de diyoruz ki ya kazanacağız veya HDP ile HÜDA PAR’ın kilit olmasına müsade etmeyeceğiz. Vereceğiniz her bir oy bizi bu ülkenin sigortası yapacak” dedi.

Dr. Sinan Oğan, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın sözlerine tepki gösterdi.

OĞAN: “TÜRK MİLLİYETÇİLERİ OLARAK BİR ARAYA GELSEK HDP’YE İHTİYAÇ KALMAZ”

Oğan’ın video paylaşımlarında ise “Biz HDP’nin ikinci turda kilit olmasını istemiyoruz. Bir tarafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan aday olarak halkın karşısına 2. tura kaldığında HDP’nin yani Kandil’in istediğini yapmak  zorunda kalacak. Peki bu bir ulvi amaç değil midir. Türk milliyetçileri olarak bir araya gelsek en az HDP kadar oy alsak o zaman HDP’ye ihtiyaç kalmayacak” sözlerine yer verdiği görüldü.

Haber: Ali ALTINÖZ

OĞAN’DAN TRT’YE TEPKİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.