DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331700.72843%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Sivas Katliamı davasında zaman aşımı kararı

Sivas Katliamı davasında zaman aşımı kararı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:11
Sivas Katliamı davasında zaman aşımı kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli’nin yangını sonucu 35 kişinin yaşamını yitirdiği trajik olaylarla ilgili açılan dava, 30 yıl süren zaman aşımı nedeniyle sonlandırıldı. Bu karar, salondaki izleyiciler tarafından büyük bir protesto ile karşılandı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada müştekiler ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı bazı CHP’li ve HDP’li milletvekilleri de takip etti. Mahkeme başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından katılanlara söz verdi. Müştekiler sanıkların insanlığa karşı suç işlediklerini belirtirken, suçun zaman aşımına uğramayacağını söyledi. Müşteki avukatları da dosyanın “insanlığa karşı işlenen suç” olarak değerlendirilmesi ve dosyanın zaman aşımı nedeniyle düşme ihtimalinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli'nin yangını sonucu 37 kişinin yaşamını yitirdiği trajik olaylarla ilgili açılan dava, 30 yıl süren zamanaşımı nedeniyle sonlandırıldı. Bu karar, salondaki izleyiciler tarafından büyük bir protesto ile karşılandı.

Mahkemenin firari sanıkların iadesini talep ederken yazdığı talepnamede zaman aşımı süresine atıf yapmasının önceden görüşünü açık etmek anlamına geldiğini savunan avukatlar, firari sanıklar hakkında çıkartılan kırmızı bültenin tekrarlanmasını talep etti. Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, 30 yıllık zaman aşımı süresinin 2 Temmuz 2023’de dolduğunu ifade ederek, davanın düşürülmesini istedi.

Gerçekleştirilen müzakerenin ardından kararı açıklayan mahkeme, TCK’da zaman aşımına ilişkin hükümleri dikkate alarak, kamu davasının ayrı ayrı düşmesi yönünde karar verildiğini açıkladı.

(İHA)

Ayvalık’ta ilk kez bir apartmana doğalgaz montajı yapıldı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.