DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047565-2.34653%
Balıkesir
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Son Dakika Emekli Maaşı Belli Oldu

Son Dakika Emekli Maaşı Belli Oldu

ABONE OL
Ocak 16, 2024 20:30
Son Dakika Emekli Maaşı Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen 2024 yılı ilk kabine toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği emekli maaşına yapılacak olan iyileştirmeyi ve en düşük emekli maaşı miktarını açıkladı. En düşük maaş 10 bin TL oldu.

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine gündeminde olan terör konuları ile ilgili olarak bilgi verdi. Erdoğan konuşmasında terör ve terör örgütleri ile mücadelenin aralıksız sürdürüleceğini söyledi. Erdoğan Suriye‘de gerçekleştirilen mücadeleler sonucunda yaklaşık 600 bin Suriye’linin ülkesine döndüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen 2024 yılı ilk kabine toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği emekli maaşına yapılacak olan iyileştirmeyi ve en düşük emekli maaşı miktarını açıkladı.

Son Dakika Emekli Maaşı Belli Oldu

” Operasyonlar Aralıksız Devam Edecek “

Erdoğan konuşmasında, “Şuanda ilgilendiğimiz konu sınır ötesi operasyonlarının nasıl daraltılacağı değil, nasıl genişletileceğidir. Milletimizin canını yakan Kuzey Irak dağlarındaki unsurlar temizlenene kadar harekatlar devam edecektir” dedi.

Geçmişte bu bölgeler ile ilgili olarak verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine bakmadan dökülen kanların hesabını misliyle soracağız. Bu mücadelemizde herkes ya yanımızda yer alır yada karşımızda kalır. Biz bu hususta çok kararlıyız. Çok netiz. Bu konuda milletimizin hükümetimize desteğinin tam olduğunu da biliyoruz.

Son Dakika Emekli Maaşı Belli Oldu

Son Dakika Emekli Maaşı Belli Oldu 10 Bin TL

“En düşük Emekli Maaşı 10 bin TL “

Yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümeye İnşallah devam edeceğiz her küresel kriz Türkiye’nin önüne büyüme ve rekabet liginde üst sıralara çıkma konusunda yeni fırsatlar getirmektedir.  Ortalama 4,8’lik bir büyüme oranı yakaladık. Hükümetlerimiz döneminde bu oran Ortalama %5,4 olarak gerçekleşti.

Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünü tutmaya devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 milyon emeklinin tamamına 5’er bin lira ikramiye verildiğini söyledi. Emekli aylıklarındaki artışlarındaki farklılıkların rahatsızlıkların farkında olduklarını ifade ederek emekli aylık miktarına yüzde 5 fark verildiğini söyledi.

Erdoğan Konuşmasının devamında; ” Emeklilerimize %5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-kur emeklerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı %42,6 oldu.  Böylece toplam 200 milyar liralık ilave bir kaynağı da emeklerimizin istifadesine sunmuş oluyoruz. Tüm bu artışların emeklerimize ve ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabii yine bizde bugün aldığımız bir diğer kararla 2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmasında tüm emeklilerin yıllık maaş artışlarının Temmuz ayında eşitleneceğini belirten Erdoğan,  en düşük emekli maaşı miktarını da 10 bin TL’ye çıkardıklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

” Sebep Yakalanınca Anlaşıldı “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.