DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355001.52138%
Balıkesir
29°

AÇIK

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Son Dakika; Gazze’de Ateşkes Sağlandı

Son Dakika; Gazze’de Ateşkes Sağlandı

ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'de ateşkes için açıkladığı üç aşamalı plana Hamas ve İsrail'den gelecek resmi yanıt bekleniyor. İsrail ve Hamas'ın planı kabul edip etmeyeceği merak konusu olmuştu. Yanıt geldi. Netenyahu'nun Baş Danışmanlarından Ofir Falk, Gaaze'de ateşkes anlaşmasının sağlandığını duyurdu.

ABONE OL
Haziran 3, 2024 14:29
Son Dakika; Gazze’de Ateşkes Sağlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Tavrı ve Siyasetindeki Dengeler

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun baş danışmanlarından Ophir Falk, “Anlaşmayı kabul ettik, iyi bir anlaşma değil fakat tüm rehinelerin bırakılmasını istiyoruz” dedi. Falk, metin üzerinde çalışılması gereken detaylar olduğunu belirtti ve İsrail’in, Hamas’ın tamamen ortadan kaldırılması şartının değişmediğini vurguladı. Hamas’ın yanıtı bekleniyor.

Hamas’ın Şartları ve Tepkisi

Gazze’yi yöneten Filistinli direniş grubu Hamas, ABD’nin planına olumlu yaklaştığını açıkladı ancak kalıcı ateşkes taahhüdü ve İsrail güçlerinin tamamen çekilmesi şartlarının devam ettiğini belirtti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, “Hamas evet derse, İsrail’in de kabul edeceğini umuyoruz” dedi. Kirby, Hamas yetkililerinin teklifi olumlu karşıladığını ve kısa sürede bazı rehinelerin serbest bırakılmasını beklediklerini ifade etti.

Ophir Falk

Son Dakika; Gazze’de Ateşkes Sağlandı

İsrail İç Siyasetinde Karışıklık

İsrail siyasetindeki dengeler son derece karmaşık. Rehinelerin geri getirilmesi için acil ateşkes anlaşmasını destekleyen rehine yakınları ve Netanyahu karşıtları, hafta sonu Tel Aviv’de 100 binden fazla kişi ile sokaklara döküldü. Hükümete, ABD’nin aracılık ettiği ateşkes anlaşmasını kabul etmesi için çağrı yaptı. Diğer yanda ise Hamas’a karşı herhangi bir anlaşmaya karşı çıkan aşırı sağcı blok var. Bu grup, Hamas yok edilene kadar savaşa devam edilmesi gerektiğini savunuyor ve aksi takdirde hükümeti çökertmekle tehdit ediyor.

Netanyahu’nun İkilemi

Netanyahu, aşırı sağcı hükümeti ikna etmeye çalışıyor. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile görüşme yaparken, aşırı sağcı Finans Bakanı Bezalel Smotrich’in ise Hamas’la olası bir anlaşma resmen onaylanmadan önce hükümeti dağıtmayı planladığı konuşuluyor.

Gazze’deki Durum ve İnsani Kriz

Bu belirsizliklerin gölgesinde, İsrail ordusu Gazze’de özellikle mülteci kamplarına ve evlere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Birleşmiş Milletler’e göre, en güneydeki Refah kentinde yerlerinden edilen Filistinlilerin sayısı 1 milyonu aştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.