DOLAR 32,2290 -0.06%
EURO 34,6706 -0.07%
ALTIN 2.390,65-0,10
BITCOIN 1965843-1.98388%
Balıkesir
15°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Son söz UNESCO’nun”

“Son söz UNESCO’nun”

ABONE OL
Haziran 29, 2022 11:32
“Son söz UNESCO’nun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk, İda Madra Jeopark projesiyle UNESCO’da yerini alacak.

Türkiye’de UNESCO’ya aday gösterilen İda Madra Jeopark projesinde yer alan Susurluk’un doğal yaşam alanları, 25 Haziran Cuma günü UNESCO yetkilileri tarafından yerinde incelendi. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, İda Madra Jeopark yetkilileriyle değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından yetkililerle birlikte Çaylak ve Çataldağ bölgesi doğal alanları gezildi. İda Madra Jeopark Proje Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş, proje ile İda Madra Jeopark’ın ve Susurluk’un uluslararası tanınırlığının artırılması ve turizme katkı sağlamasının amaçlandığını belirterek “Bölgedeki jeolojik özellikleri tanımak, özellikle bölgenin topoğrafyasına, ana kayasına ve jeomorfolojik şartlarına bakmak, incelemek ve jeopark adayı olan bu bölgeyi tanımak amacıyla incelemelerde bulunduk. İda Madra Jeopark inşallah UNESCO’ya dahil olduğunda Susurluk, seçkin bir yere sahip olacaktır. Susurluk topoğrafyası, turizm bakımından ilgi çekici.” diye konuştu.

“SUSURLUK’UN GÜZELLİKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Balıkesir’in örnek bir çalışma metodolojisi ile güzel bir iş çıkardığını, Susurluk’un ise bu çalışmada yer almasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Başkan Güney, “Susurluk’umuzun değerlerinin, güzelliklerinin, tarihinin gün yüzüne çıkartılması, turizme kazandırılması için çalışıyoruz. UNESCO denetçileri geldi, gördü. Yapılan değerlendirme ile birinci aşama sona erdi. Son söz UNESCO’nun. Hakkımızda hayırlısı olsun.” dedi.

Haber: Belit PEKTEZEL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.