DOLAR 32,2667 -0.23%
EURO 34,7939 -0.09%
ALTIN 2.411,990,78
BITCOIN 2046796-1.18316%
Balıkesir
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
STREET FİGHTER 6 KORSANA KARŞI ÖNLEMLER ALDI

STREET FİGHTER 6 KORSANA KARŞI ÖNLEMLER ALDI

ABONE OL
Haziran 1, 2023 14:44
STREET FİGHTER 6 KORSANA KARŞI ÖNLEMLER ALDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japon oyun şirketi Capcom, Steam’deki resmi Street Fighter 6 oyun sayfasını güncelledi ve oyunun tartışmalı Denuvo korsan karşıtı kopya koruma sistemine sahip olduğunu belirtti.

Bu güncelleme, oyunun çıkışına sadece 3 gün kala oyuna DRM ekleneceği anlamına geliyor. Ancak bu haber, Steam topluluğunda olumsuz bir tepkiye yol açtı ve oyuncular Capcom’u saygısızlıkla suçlayarak ön siparişlerini iptal edeceklerini belirttiler.

Oyuncular, DRM gibi teknolojilerin oyun performansını olumsuz etkileyebileceğini, yetkisiz kopyalama önlemlerinin oyun deneyimini bozabileceğini ve hatta yasal olarak satın alınan oyunlarda dahi kullanıcıların rahatsızlık yaşayabileceğini düşünüyorlar. Denuvo gibi DRM sistemleri özellikle tartışmalıdır ve Capcom’un bu sistemi Street Fighter 6’ya eklemesi, oyuncular arasında tepkilere neden olmuştur.

KARARDAN DÖNÜLEBİLİR

Öte yandan, Capcom, eski projelerinde Denuvo’yu düzenli olarak kaldıran bir yayıncı olarak biliniyor. Örneğin, birkaç ay önce Resident Evil Village oyunundan DRM’yi kaldırmışlardı. Şu anda Capcom’un Street Fighter 6 için bu karardan vazgeçip vazgeçmeyeceği bilinmiyor.

Bu gelişmelerin ardından, oyuncuların Capcom’a olan tepkileri ve oyunun performansı üzerindeki potansiyel etkileri merak konusu olmuştur. Capcom’un bu tepkilere nasıl yanıt vereceği ve DRM konusunda gelecekteki stratejileri ise zamanla netlik kazanacaktır.

 

SKYRİM’E RTX MODİFİYESİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.