DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22496691.33763%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP

Susurluk Anadolu Lisesi’nden Bilim ve Toplum Projeleri

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Anadolu Lisesi, eğitimde yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Liselerde Bilim Uygulamaları Programı”na aktif olarak katıldı. Okul, bu program dahilinde Susurluk’a özel iki önemli konuda araştırma ve panel düzenleyerek öğrencilerin hem bilimsel araştırma becerilerini geliştirdi hem de yerel sorunlara çözüm arama fırsatı sundu.

Etkinlikler Avlu Kongre Merkezinde Devam Etti

Projede öğrenciler, Susurluk Belediyesi’nin Lavanta Üretimi ve Susurluklular Vakfı Aşevi gibi yerel düzeyde önem taşıyan iki farklı alanı ele aldılar. Mart ayında, okul bünyesinde düzenlenen ilk panellerle başlayan çalışmalar, 30 Nisan tarihinde Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geniş kapsamlı bir etkinlikle devam etti. Bu etkinlikte öğrenciler, hazırladıkları poster sunumlarını ve panellerini geniş bir kitleye sundular.
Susurluklular Vakfı Aşevi üzerine yapılan sunumda Nisa Nur Akmeşe, Nazlı Ercan, Serra Sevim, Yade Çomak, Zeynep Taşdemir ve Mustafa Yahya Kalaycı gibi öğrenciler yer alırken, Lavanta Üretimi üzerine yapılan sunumda ise Öykü Saydam, Mine Karakaya, Batuhan Ak, Asya Boz, Çağla Baykal ve Polat Afacan görev aldı. Bu sunumlar ve paneller, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ve merakla takip edildi.

Müdür Geçer, “Projelerimiz Devam Edecek “

Susurluk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Numan Geçer, bu tür projelerin öğrencilerin öz güvenini ve topluma katkı sağlama bilincini geliştirmede son derece önemli olduğunu vurguladı. Müdür Geçer, okul olarak bu tür projelere devam edeceklerini ve öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine olan katılımlarının artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.