DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22487050.98301%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“SUSURLUK KOKORECİ” HAKETTİĞİ TESCİLİ ALDI

“SUSURLUK KOKORECİ” HAKETTİĞİ TESCİLİ ALDI

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:07
“SUSURLUK KOKORECİ” HAKETTİĞİ TESCİLİ ALDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk AK Parti Önceki Dönem İlçe Başkanı Melih Bağırgan, Susurluk’a bağlı Kırsal Göbel Mahallesi’nde üretilen, süt kuzu kokorecinin coğrafi işaret tescili aldığı müjdesini verirken, “Susurluk, lezzetleriyle Türkiye’yi doyuran bir ilçe haline geldi.” açıklamasında bulundu.

Susurluk Göbel kokoreci Türkiye’nin tescilli lezzeti olurken yarattığı istihdamla, oluşturduğu katma değerle, en az tostu ve ayranı kadar ilgi görüyor. Ülke genelinde kokoreç üretiminin yüzde 86’sını karşılayan Susurluk tescillenen lezzetleriyle adından sıkça söz ettiriyor.

“TÜRKİYE’DE TESÇİLLİ MARKA OLDU”

Ülke genelinde dağıtımı yapılan ve Susurluk’un Göbel Mahallesinde üretilen süt kuzu kokoreç’ inin coğrafi işaretinin alındığı müjdesini veren Susurluk AK Parti Önceki Dönem İlçe Başkanı Melih Bağırgan, “Susurluk pek çok üründe olduğu gibi, bir ürünün daha coğrafi işareti alarak bölge tanıtımına önemli bir katkıda bulundu. Süt kuzu kokoreç’inin coğrafi tescil belgesi alınmasında önemli katkıları bulunan önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’a teşekkürleri bir borç bilirim.” dedi.
Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Bağırgan, kokorecin markalaşması adına altyapı çalışmalarının yapıldığını ve patent alınmasının ardından kokoreç için standartların belirlendiğini ifade etti.

TÜRKİYE GENELİNDE EN ÇOK SUSURLUK’TA ÜRETİLİYOR

Yılda ortalama 17 bin ton Susurluk Kokoreci üretiminin yapıldığı Göbel Mahallesi, Türkiye genelindeki üretimin yüzde 86’nı karşılıyor. Yurt içi ve yurt dışına özel olarak dondurularak gönderilen kokoreçler, böylece Susurluk lezzetinin her yerde tüketilmesini sağlarken aynı zamanda Göbel Mahallesi’nde bu sayede istihdam fırsatı yaratılıyor.

EN KALİTELİ VE SAĞLIKLI KUZULAR SUSURLUK’TA YETİŞTİRİLİYOR

İnce kuyruk yapısı dolayısıyla kas arası ve kas içi yağlanmanın makul seviyede olması gibi avantajları bulunan kuzular, zamanı geldiğinde Göbel Et Entegre Tesisinde kesime gönderiliyor. Yaklaşık 100 bin kuzunun yetiştirildiği Balıkesir’de 16 bini Göbel Mahallesi’nde yetiştiriliyor. En kaliteli ve sağlıklı kuzuların yetiştirildiği Susurluk’ta Göbel Et Entegre tesislerinde yapılan kesim ile birlikte tesislerde işlenmeye başlanan kokoreçler, bir takım işlemlerden geçtikten sonra tüketim için hazır hale getiriliyor.

HABER: Sena BEYAZ

ŞEKER PANCARI’NDA BÖLGE REKORU SUSURLUK’TA

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.