DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110.89078%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Susurluk’ta Arıcılık Projesi ile 10 Bin Arı Kovanına Ulaşıldı

Susurluk’ta Arıcılık Projesi ile 10 Bin Arı Kovanına Ulaşıldı

Susurluk'ta başlatılan arıcılık projesiyle, arı kovanı sayısı 10 binin üzerine çıktı. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin desteğiyle, Balıkesir’in bal üretimi arttırıldı. Hedef, dünya genelinde ilk üçe girmek.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
Susurluk’ta Arıcılık Projesi ile 10 Bin Arı Kovanına Ulaşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk’ta 2020 Aralık ayında başlatılan arıcılık projesi, büyük bir başarıya imza attı. Susurluk Kaymakamlığı, Susurluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Susurluk Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın destekleriyle hayata geçirilen projede, ilk hedef olarak 10 bin arı kovanına ulaşmak olarak belirlendi.  İlçede başlangıçta 4 bin 500 civarında olan arı kovanı sayısı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin iş birliği ile başlatılan proje sayesinde 10 binin üzerine çıktı.

Susurluk, arıcılık projesi, arı kovanı, Balıkesir, bal üretimi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Endüstri Meslek Lisesi

Susurluk’ta Arıcılık Projesi ile 10 Bin Arı Kovanına Ulaşıldı_1

“310 Bin Arı’ya Ulaşıldı “

Belirlenen hedef doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında ise 10 bin arı ve 310 bin civarında bal arısına ulaşıldı. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, “Balıkesir adının balı çok olan Balıkesir’in balını çok etmek için gayret sarf ettik. Nihayette hedefimize ulaştık” dedi.

Beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akoğlan ile birlikte arı kovanlarını inceleyen kaymakam Köken açıklamasının devamında; ” Bildiğiniz üzere 2020 Aralık itibariyle göreve başladığımızda ilçemizde 4 bin 500 civarında kovan vardı.  Biz Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile Sosyal  Yardımlaşma Vakfımızın destekleriyle proje başlattık.  Balıkesir adının balı çok olan Balıkesir’in balını çok etmek için gayret sarf ettik.  Nihayette hedefimize ulaştık.  İlk hedefimiz 10 bine ulaşmaktı.  Şu anda 10 bin kovan ve 310 bin 500 civarında aramız var” dedi.

Susurluk, arıcılık projesi, arı kovanı, Balıkesir, bal üretimi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Endüstri Meslek Lisesi

Susurluk’ta Arıcılık Projesi ile 10 Bin Arı Kovanına Ulaşıldı_2

“Hedefimiz 20 bin Kovan Üzerine Çıkmak”

İlk olarak belirlenen 10 bin kovan hedefine ulaştıklarını ve bundan sonraki hedeflerinin ise 20 bin olarak belirlendiğini ifade eden Kaymakam Muammer Köken;  “Biz bunu 20 binlere 30 bin lira çıkarmanın peşindeyiz.  Birinci bal ormanımız tamamlanmak üzere. Şu anda yaklaşık 300 civarında arı kovanı etrafında arıcılar tarafından konuşlanmış durumda. Yeni bir bal ormanı da inşallah Babaköy’de orman teşkilatımız tarafından yapılacak. Bugün buraya ziyarete geldiğimizde nasibimiz ile de geldik. Bir oğul çıktı. Bereketli olmasını diliyoruz.  Arıcı kardeşlerimize inşallah dünyada ikinci, Türkiye’de de altıncı sıra  olan arı kovanı sayısında hedefimiz ilk üçe girmek, dünyada da ilk  olmak.  Türkiye bal arısı ile kalitesiyle ben de varım diyor” dedi.

Susurluk, arıcılık projesi, arı kovanı, Balıkesir, bal üretimi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Endüstri Meslek Lisesi

Susurluk’ta Arıcılık Projesi ile 10 Bin Arı Kovanına Ulaşıldı_3

“Gezici Arıcılarımızın Sorunları Sayısal Haritalar Sayesinde Çözülmüş Olacak “

Arıcılık alanında Susurluk’un özellikle florası ile çiçek çeşitliliğiyle, iklim uygunluğu ile bu işe en uygun ilçelerden birisi olduğunu da ifade eden Kaymakam Muammer Köken, sayısal haritaların çok yakın zamanda hayata geçeceğini belirterek, “Böylelikle gezici araçlarımız içinde sorunlar sona erecek.  Burası konum olarak da çok güzel.  Katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  Allah bereketini arttırsın. İnşallah güzel sonuçlar alınmış olur. Ben tarım teşkilatımıza, orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum.  Katkılarından dolayı Milli eğitimimize teşekkür ediyorum. Özellikle kovan üretiminde bize çok faydalı oldu. 2 bin 500 civarında kovan yaptık. İmkanı olmayan vatandaşlarımıza dağıttık. Biraz önce vatandaşımızın birisi 5 kovandan 37 kovana 2 yıl içinde çıktığını övünçle anlatıyordu. Biz de katkıda olmaktan gurur duyduk, mutlu olduk” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.