DOLAR 32,2682 -0.04%
EURO 34,9485 0.33%
ALTIN 2.439,220,61
BITCOIN 1993977-1.96247%
Balıkesir
13°

PARÇALI BULUTLU

20:21

AKŞAMA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP

Tarih ve Doğanın Buluştuğu Muhteşem Bir Yolculuk

ABONE OL
Şubat 9, 2024 14:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Balıkesir, Ege Bölgesi’nin kuzeybatısında yer alan ve tarihiyle, doğasıyla her yıl milyonlarca turisti cezbeden bir şehir. Kazdağları’nın eteklerinde uzanan bu şehir, her zevke hitap eden bir destinasyon.

Tarihi Yolculuk

Balıkesir’de tarih sevenler için birçok tarihi eser ve ören yeri bulunuyor. Kyzikos Antik Kenti, Antandros Antik Kenti, Erdek Tabiat Parkı ve Kazdağları Milli Parkı bunlardan sadece birkaçı. Kyzikos Antik Kenti, M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan tarihiyle ve Apollon Tapınağı gibi etkileyici eserleriyle görülmeye değer. Antandros Antik Kenti ise Edremit Körfezi’nin kıyısında yer alan ve tarihi M.Ö. 11. yüzyıla kadar uzanan bir antik kent. Erdek Tabiat Parkı’nda ise çam ormanları arasında yürüyüş yapabilir, denizin tadını çıkarabilirsiniz. Kazdağları Milli Parkı ise trekking ve kamp yapmak için ideal bir yer.

Doğayla İç İçe Bir Tatil

Balıkesir’de doğaseverler için de birçok seçenek var. Kazdağları, tertemiz havası, yemyeşil ormanları ve şelaleleriyle doğa severleri cezbediyor. Kazdağları’nda trekking yapabilir, kamp kurabilir, şelalelerde yüzebilir veya Kazdağları Milli Parkı’nda safari turlarına katılabilirsiniz.

Deniz, Kum ve Güneş

Balıkesir’in 200 kilometreyi aşkın sahil şeridi denize girip güneşlenmek isteyenler için ideal. Erdek, Avşa Adası, Marmara Adası ve Güre gibi birçok sahil kasabası ve plajı yaz aylarında dolup taşıyor. Balıkesir’de denize girmenin yanı sıra su sporları da yapabilirsiniz.

Lezzet Durakları

Balıkesir, lezzetli yemekleri ile de meşhur. Kazdağları’nda yetişen kekik, bal ve zeytinyağı gibi ürünler yöresel mutfağın temelini oluşturuyor. Balıkesir’e özgü lezzetlerin tadına bakmak için Kazdağları’ndaki köyleri ve kasabaları ziyaret edebilirsiniz.

Balıkesir’e Nasıl Gidilir?

Balıkesir’e kara, deniz ve hava yoluyla ulaşabilirsiniz. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na İstanbul, Ankara ve İzmir’den direkt uçuşlar mevcut. Ayrıca, Balıkesir’e otobüs ve feribot seferleri de bulunuyor.

Balıkesir’de Nerede Kalınır?

Balıkesir’de her bütçeye uygun konaklama seçenekleri mevcut. Oteller, pansiyonlar, apart oteller ve kamp alanları arasından seçim yapabilirsiniz.

Balıkesir’de unutulmaz bir tatil geçirmek için daha fazla beklemeyin!

” MHP Yeni Yerinde “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.