DOLAR 32,2833 0.02%
EURO 35,0292 -0.17%
ALTIN 2.472,770,27
BITCOIN 21425320.35609%
Balıkesir
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Tarım Paneli Aksakal Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Tarım Paneli Aksakal Mahallesi’nde gerçekleştirildi

ABONE OL
Mart 19, 2022 17:28
Tarım Paneli Aksakal Mahallesi’nde gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Belediyesi, Bandırma Rotary Kulübü, Bandırma Ticaret Borsası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Trakya Birlik Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleşen “10. Tarım Paneli” Aksakal Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bandırma Belediye Başkanı. Tolga Tosun tarım alanında üreticiye yeterince destek çıkılmadığını, bu durumun da vatandaşın cebini olumsuz etkilediğini dile getirdi.  Konuşmasında artan fiyatlara da değinen Tosun; “ Mevcut tarım ve üretim desteklenmiyor. Yurtdışından sürekli ithal mal getirip kendi çiftçisini bitiren bir memleket haline geldik.” dedi.

Panelde konuşan Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, üreticinin yeteri kadar desteklenmediğini son dönemlerde gübre ve mazot fiyatlarının artışına dikkati çekerek çiftçinin girdi maliyetleri nedeniyle sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüde yerini alan Bandırma Ticaret Odası (BTB) Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek ise konuşmasında oda olarak bölge çiftçisinin kalkınmasını desteklediklerini ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Tunçbilek konuşmasında BTB tarafından gerçekleştirilen lisanslı depoculuk faaliyetleri ve bu faaliyetlerin bölge çiftçisine katkısı ile ilgili bilgiler verdi.

Tarım Alanında Yapılan Yeni Çalışmalar Çiftçiye Sunuldu

Moderatörlüğünü Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Uğur’un üstlendiği panele konuşmacı olarak; Yeni Nesil Tarım Uygulamaları konusunda Ziraat Müh. Dr. Cem Aldağ ve Tarsens CEO’su Celil Serhan Tezcan da katılım sağladı. Modern Mısır Yetiştiriciliği konusunda Ziraat Müh. Burak Şahin, Domates ve Gübreleme konusunda Ziraat Müh. Göksel Tan ve Güncel Tarımsal Drone Teknolojileri konusunda Ziraat Müh. Burçak Sevim katıldı. Kendi alanlarında konuşmacılar sunumları ile tarımdaki teknolojik gelişmeler, modern mısır yetiştiriciliği, domates ve gübreleme ve yeni nesil tarım uygulamaları hakkında bilgiler aktarıldı.

HABER: Nur UYSUN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP