DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521.29246%
Balıkesir
29°

AÇIK

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
TBMM, İsrail’in Refah Saldırılarını Kınayan Tezkeriyi Kabul Etti

TBMM, İsrail’in Refah Saldırılarını Kınayan Tezkeriyi Kabul Etti

 TBMM Genel Kurulu, İsrail'in Refah'taki saldırılarını kınayan bir tezkere kabul etti. Tezkerede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne İsrail'in saldırılarını durdurması için acilen toplanma çağrısı yapıldı.

ABONE OL
Mayıs 29, 2024 17:48
TBMM, İsrail’in Refah Saldırılarını Kınayan Tezkeriyi Kabul Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’den İsrail’in Refah Saldırılarına Sert Tepki

TBMM Genel Kurulu, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde 26 Mayıs’ta düzenlediği saldırıları kınayan bir tezkere kabul etti. Meclis Başkanlığı tarafından sunulan tezkere, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un imzasını taşıyor.

İsrail’in Saldırıları Kınandı

Tezkerede, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acilen toplanmaya ve İsrail’in saldırılarına son vermesi hususunda karar almaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. İsrail’in sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve Netanyahu yönetiminin işgalci politikalarını sürdürdüğü vurgulandı.

TBMM, İsrail, Refah saldırıları, tezkere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Netanyahu, Gazze, Filistin, sivil yerleşim, uluslararası hukuk

TBMM, İsrail’in Refah Saldırılarını Kınayan Tezkeriyi Kabul Etti

“Refah’taki Saldırılar Kabul Edilemez”

İsrail’in, zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırılar sonrasında, TBMM’den gelen bu tepki, uluslararası arenada geniş yankı buldu. Tezkerede, “Uluslararası Adalet Divanı’nın operasyonların durdurulması kararına rağmen, siyonistlerin vahşeti tüm dünyanın gözü önünde devam etmektedir” denildi.

BM Güvenlik Konseyi’ne Çağrı

TBMM’nin kabul ettiği tezkere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni İsrail’in saldırılarını durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırıyor. TBMM, İsrail’in sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılarını kınarken, uluslararası toplumun da bu vahşete karşı sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.