DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22302521.29246%
Balıkesir
29°

AÇIK

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Tel Aviv’de Rehine Protestoları Sürüyor

Tel Aviv’de Rehine Protestoları Sürüyor

Tel Aviv'de binlerce kişi, Başbakan Netanyahu ve hükümeti protesto etti. ABD Başkanı Biden'ın ateşkes planı protestoları alevlendirdi. Polis müdahalesiyle sona eren eylemde ateşler yakıldı, yollar kapatıldı.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:50
Tel Aviv’de Rehine Protestoları Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tel Aviv’de Rehine Protestoları Sürüyor

Tel Aviv, bir kez daha binlerce kişinin katıldığı rehine protestolarına sahne oldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümeti protesto edildi. Eylem, İsrail polisinin sert müdahalesiyle sona erdi. Göstericiler caddeleri kapatıp ateşler yaktı.

Protestolar, ABD Başkanı Joe Biden’ın duyurduğu ateşkes planının ardından alevlendi. Hamas’ın, rehineler serbest bırakılmadan kalıcı ateşkes olmayacağını açıklaması, İsrail’deki protestoları tetikledi. Tel Aviv sokaklarında binlerce protestocu, hükümete karşı sloganlar attı ve Netanyahu’yu ateşkes teklifini kabul etmeye çağırdı.

Netanyahu’ya Ateşkes Çağrısı

Eylemler başlangıçta sakin bir şekilde başladı. Protestocular, Netanyahu’ya ABD Başkanı Biden’ın sunduğu ateşkes teklifini kabul etme çağrısında bulundu. “Netanyahu’nun, İsrail halkının önüne çıkıp bu teklifi kabul etmesi gerekiyor” şeklinde sloganlar atıldı. Protestocular, aşırı sağcıların anlaşmaya karşı çıktığını belirterek, “Onlar rehineleri feda ederek savaşın sonsuza kadar sürmesini istiyorlar” dedi.

Tansiyon Yükseldi

Saatler geçtikçe tansiyon yükseldi. Göstericiler “Rehineleri geri getirin” yazılı dövizler taşıdı. Eylemin düzenlendiği meydandaki köprüye, Netanyahu’nun fotoğrafının bulunduğu ve “Suç Bakanı” yazılı pankart asıldı. Protestocular, “Bu durumla ilgili bir şey yapmalıyız çünkü delirmiş bir hükümete sahibiz. Rehineleri kurtarmalıyız. Bu hükümet bizi cehenneme götürecek” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Dünyanın şunu bilmesi çok önemli: Hepimiz Bangir Smotri ve Netanyahu gibi değiliz” ifadelerini kullandılar.

Polis Müdahalesi

Akşam saatlerinde protestolar şiddetlendi. Göstericiler, yolları kapatarak ateş yaktı ve hükümet karşıtı sloganlar attı. İsrail polisi eylemcilere müdahale edince arbede yaşandı. Bazı noktalarda atlı polisler ve tazyikli su kullanıldı. Müdahale sonucunda gözaltına alınan göstericiler oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.