DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062832-0.4751%
Balıkesir
13°

HAFİF YAĞMUR

04:21

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ticaret Borsasında Kooperatifçilik Konuşuldu

Ticaret Borsasında Kooperatifçilik Konuşuldu

ABONE OL
Şubat 16, 2024 15:41
Ticaret Borsasında Kooperatifçilik Konuşuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ‘Borsa Meydanı’nda gerçekleşen ‘Sektörler Konuşuyor’ toplantılarının bu ayki odak noktası kooperatifçilik oldu. Toplantının açılış konuşmasını İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap yaparken, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Kooperatifçilik Daire Başkanı Gülsüm Gözde Ayanoğlu, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kooperatifçilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Turan ve Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Leyla Ayvazoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap, kooperatifçiliğin ülke ekonomisi için taşıdığı öneme vurgu yaparak, tarım kooperatiflerinin çiftçi gelirlerine olumlu etkileriyle ekonomik ve kırsal kalkınmanın itici gücü olabileceğini belirtti. Kasap, kooperatifçiliğin sürdürülebilir kalkınma ve istihdam politikaları için güçlü bir enstrüman olduğunu ifade etti.

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Kooperatifçilik Daire Başkanı Gülsüm Gözde Ayanoğlu, kadın kooperatiflerinin yöresel ve coğrafi işaretli ürünler konusunda etkili olduğunu belirterek, Bakanlık tarafından başlatılacak olan Kooperatif Eğitim Programı’nın içeriği hakkında detaylı bilgi verdi.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kooperatifçilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Turan, kooperatifçiliğin 7 temel ilkesini açıkladı ve bu ilkelere vurgu yaparak, kooperatiflerin özerk bir yapıya sahip olduğunu ve devlete yaslanmamaları gerektiğini belirtti.

Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Leyla Ayvazoğlu ise kooperatifin Hatay’daki kadınlar için bir şans kapısı olduğunu dile getirerek, deprem sonrasındaki dönemde e-ticaretin önemini vurguladı. Ayvazoğlu, çiftçilerin ürünlerini satamadığı dönemlerde kooperatiflerin devreye girerek bu görevi üstlendiğini ve çiftçilerin hammaddelerinin standardizasyonunu sağlayacak yeni bir sistem kurduklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ

“Sektöre AB’den Yeşil Işık “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.