DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
TÜRK BÜYÜKELÇİNİN ARACINA SALDIRI!

TÜRK BÜYÜKELÇİNİN ARACINA SALDIRI!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:36
TÜRK BÜYÜKELÇİNİN ARACINA SALDIRI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sudan’da, Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açıldı. Diplomatik kaynaklar olayın gerçekleştiğini teyit ederken, ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi.

İç savaşın devam ettiği ülkede yüzlerce kişi hayatını kaybederken bugün de Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açıldı. Diplomatik kaynaklar olayı doğrularken, ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi. Henüz saldırının sorumlusu hakkında bilgi verilmezken, büyükelçinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

HDK Sözcüsü tarafından açıklama yapıldı: “Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF), Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açtı. Saldırı, tahliye çabalarıyla ilgili önceden koordinasyona ve elçilik binasının SAF’ın kontrolü altında olmasına rağmen meydana geldi. Bu saldırılara rağmen, Hızlı Destek Kuvvetleri Büyükelçi ve heyetini güvenli bir yere tahliye etmeyi başardı.”

Kaynak: NTV

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.