DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20728730.5669%
Balıkesir
15°

KAPALI

21:35

YATSIYA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Türk Yaş Meyve Sebze Sektörü Güçbirliği İle İhracatı Artırıyor

Türk Yaş Meyve Sebze Sektörü Güçbirliği İle İhracatı Artırıyor

Ege Bölgesi'nde bitkisel ürün ihracatının öncüsü konumunda olan ve Türkiye'nin yaş meyve, sebze ve meyve-sebze mamulleri ihracatının yüzde 22,5'ini gerçekleştiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Turkish Fresh and Processed Fruits and Vegetables Cluster URGE Projesi ile UR-GE projelerine dördüncü halkayı ekledi.

ABONE OL
Mart 24, 2024 18:39
Türk Yaş Meyve Sebze Sektörü Güçbirliği İle İhracatı Artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin yıllık 6 milyar 100 milyon dolar döviz kazandıran ve 10 milyar dolarlık ihracat hedefine sahip taze meyve, sebze ve meyve-sebze mamulleri sektörü, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği çatısı altında 41 firma ile bir araya gelerek güçbirliği yapma kararı aldı.

Ege Bölgesi’nde bitkisel ürün ihracatının öncüsü konumunda olan ve Türkiye’nin yaş meyve, sebze ve meyve-sebze mamulleri ihracatının yüzde 22,5’ini gerçekleştiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Turkish Fresh and Processed Fruits and Vegetables Cluster URGE Projesi ile UR-GE projelerine dördüncü halkayı ekledi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, pandemi döneminde Taze Kiraz, Üzüm ve Nar Ürünlerinde Hedef Pazarlar UR-GE Projesi kapsamında Hindistan’a yapılan ihracatların 3 yılda 3,5 kat artarak 30 milyon dolardan 100 milyon doların üzerine çıktığını belirtti. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı tarafından “UR-GE Projeleri İyi Uygulama Örneği Ödülü” ile onurlandırıldıklarını ve bu ödülün kendilerini daha fazla başarıya teşvik ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin yıllık 6 milyar 100 milyon dolar döviz kazandıran ve 10 milyar dolarlık ihracat hedefine sahip taze meyve, sebze ve meyve-sebze mamulleri sektörü, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği çatısı altında 41 firma ile bir araya gelerek güçbirliği yapma kararı aldı.

Türk Yaş Meyve Sebze Sektörü Güçbirliği İle İhracatı Artırıyor_1

Uçak, Anadolu topraklarında üretilen güvenli gıdaları dünya ile buluşturduklarını vurgulayarak, Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında başlatılan dördüncü URGE Projesi ile bir ilke imza attıklarını belirtti. Ayrıca, beşinci URGE Projesi için de istekli olduklarını ve Türkiye’nin taze meyve, sebze ve meyve-sebze mamulleri sektöründe 10 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için URGE, TURQUALITY Projeleri, fuarlar ve sektörel ticaret heyetleri gibi çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin yeni UR-GE Projesi ile 2028 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklandığını belirten Uçak, projeye gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ve ülkelerine döviz kazandırmak için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

“Şener Her Mahalleye Eşit Hizmet “

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.