DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451.06558%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ukrayna Ordusu, Rusya’ya Ait Su-57 Savaş Uçağını İmha Etti

Ukrayna Ordusu, Rusya’ya Ait Su-57 Savaş Uçağını İmha Etti

Ukrayna ordusu, 3 yıldır devam eden savaşta ilk kez Rusya'ya ait 5. nesil savaş uçağı Su-57'yi imha etti. Saldırı, cephe hattından yaklaşık 600 km uzaklıkta bulunan Asran bölgesinde gerçekleşti. Ukrayna istihbaratı tarafından yapılan açıklamada, saldırının Ukrayna ihalarıyla düzenlendiği belirtildi.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:50
Ukrayna Ordusu, Rusya’ya Ait Su-57 Savaş Uçağını İmha Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna, Rusya’ya Ait Savaş Uçağını İmha Etti

Ukrayna’da 3 yıldır devam eden savaş, önemli bir gelişmeye sahne oldu. Ukrayna ordusu, Rusya’ya ait en modern savaş uçaklarından biri olan Su-57’yi imha etti. Bu, savaşın başlangıcından bu yana yaşanan bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Ukrayna ordusu, Rusya, Su-57, savaş uçağı, imha, cephe hattı, Asran bölgesi, ihalar, savaş, çatışma

Ukrayna Ordusu, Rusya’ya Ait Su-57 Savaş Uçağını İmha Etti_1

Saldırı Asran Bölgesinde Gerçekleşti

Ukrayna istihbaratı tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırı cephe hattından yaklaşık 600 km uzaklıkta bulunan Asran bölgesinde düzenlendi. Burada bulunan hava süsünde konuşlu olan Su-57, Ukrayna ihaları tarafından hedef alındı ve imha edildi.

Ukrayna ordusu, Rusya, Su-57, savaş uçağı, imha, cephe hattı, Asran bölgesi, ihalar, savaş, çatışma

Ukrayna Ordusu, Rusya’ya Ait Su-57 Savaş Uçağını İmha Etti_3

Su-57: Rusya’nın En Gelişmiş Savaş Uçağı

Su-57, Rusya’nın en gelişmiş savaş uçaklarından biri olarak biliniyor. Rusya envanterinde sadece 32 adet bulunan bu çok amaçlı jet, son derece teknolojik ve güçlü bir savaş aracı olarak öne çıkıyor. Ancak Ukrayna ordusunun başarılı saldırısıyla bir Su-57 daha imha edilmiş oldu.

Çatışmalar Devam Ediyor

Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkenin farklı noktalarında Rus saldırılarına başarıyla karşılık verdiklerini açıkladı. Karadeniz filosunun da Ukrayna’ya ait insansız deniz araçlarını batırdığı ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.