DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355001.52138%
Balıkesir
29°

AÇIK

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Verdiği sözden caydı

Verdiği sözden caydı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:14
Verdiği sözden caydı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Ağustos’ta gerçekleştirilen CHP Manyas İlçe Başkanlığı Kongresinde yeniden aday olmayacağını açıklayan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin sözünden caydı. Barcin 3’üncü dönem için adaylık başvurusunda bulundu.

6 Ağustos’ta yapılan ilçe kongresinde değişimin yerelde başlaması gerektiğini söyleyerek, bu dönem belediye başkanlığına aday olmayacağını açıklayan Tancan Barcin bu sözünü çabuk unuttu. İki dönemdir Manyas belediye başkanlığı görevini sürdüren Barcin, 3. kez belediye başkanı seçilmek için CHP İl Başkanlığına resmi başvurusunu yaptı. 31 Mart 2024’deki yerel seçimler tüm Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir’de de en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürüyor.

Özellikle AK Parti ve CHP’de belediye başkanlığına aday olan isimlerin fazlalığı dikkat çekerken, mevcut belediye başkanları da koltuklarını pek bırakmak istemiyor. Balıkesir’in Manyas ilçesinde iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Tancan Barcin ise bir daha aday olmayacağı yönündeki sözlerine karşın, adaylık başvurusunda bulunarak herkesi şaşırttı.

NE DEMİŞTİ?

CHP Manyas İlçe Başkanlığının 6 Ağustos’taki kongresinde, 16 yıldır ilçe başkanlığı yapan ve yeniden aday olan İlçe Başkanı İsfendiyar Ülker’e yönelik sert eleştirilerde bulunan Barcin, “Birazdan ilçe örgütü seçimi olacak. Aday 16 yıldır aynı aday, delegenin %80’i aynı delege, ne değişti?” demişti.

“DEĞİŞİMLERE YERELDEN BAŞLAMALIYIZ”

9.5 yıllık belediye başkanlığı süresince partililerin ve vatandaşların yüzlerini kızartacak bir işi olmadığını vurgulayan Barcin, “Beni belediye başkanı yapan üyelerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Değişimlere yerelden başlamalıyız. 2024 seçimlerinde ben de değişime uyuyor ve belediye başkan adayı olmuyorum. Her şeye rağmen görevimin son gününe kadar partimin kazanması için var gücümle çalışacağım, bundan emin olabilirsiniz.” mesajını vermişti.

NE YAPTI?

Ancak bu sözlerin üzerinden daha 4 ay bile geçmeden Tancan Barcin, CHP’den 3. dönem için belediye başkan aday adayı oldu. Resmi başvurusunu ilçe yerine il başkanlığına yapan ve evraklarını il başkanı Erden Köybaşı‘na teslim eden Barcin, “Partimizce açıklanan takvim doğrultusunda CHP Balıkesir İl Başkanlığımıza gelerek belediye başkanlığı aday adaylığı resmi başvurumuzu yaptık. Diğer aday adayı arkadaşlarımıza da bu vesileyle başarılar diliyorum. Manyas’ımız hakkında hayırlısı olsun” dedi.

Barcin, CHP’nin aday göstermesi ve kazanması halinde tam 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olacak…
Manyas’ta CHP’den Ahmet Duru, Esat Hepşen, Zerrin Tok ve Ercan Ay‘ın da aday adayı olması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

“İYİ’ler Basın İle Buluştu “

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.