DOLAR 32,2697 0.08%
EURO 34,7430 0.07%
ALTIN 2.395,830,12
BITCOIN 1980626-1.70896%
Balıkesir
15°

HAFİF YAĞMUR

12:50

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Yalnız değilsin”

“Yalnız değilsin”

ABONE OL
Temmuz 1, 2022 11:49
“Yalnız değilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü Kadın Kolları basın açıklaması gerçekleştirerek “Yaşam Hak Projesi” kapsamındaki yeni uygulamaları tanıttı. Bandırma İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu, “Kabus bitecek, eşitlik gelecek” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Yaşam Hak Projesi” kapsamında yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi. Nazlıaka, Yaşam Hak Projesi’yle bugüne kadar 6 bin 500 kadının hayatına dokunduklarını söyledi. Bandırma İlçe Örgütü Kadın Kolları ise 81 il ve 973 ilçe kadın kolu başkanıyla eş zamanlı basın açıklaması yaparak proje kapsamındaki yenilikleri bildirdi.

Kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla 5 Aralık 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, “444 82 85” numaralı telefon hatlarını arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunduklarını şu sözlerle aktardı.

Yaşama hakkının en temel hak olduğundan yola çıkarak projemize ‘YaşamHak’ adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunuyoruz. Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği verilmesine katkı sağlıyoruz. Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladık. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduk. Kadınların şiddet sarmalından kurtulmasına, ailelerin duruşma salonlarında yalnız kalmamasına ve çocukların eğitim hakkına ulaşmasına vesile olduk. 2 5 Aralık 2021 tarihinde size duyurduğumuz gibi ‘YaşamHak’ mobil uygulamasını da hayata geçirdik. Uygulama sayesinde, en yakın mesafedeki kadın kolları yöneticilerimizle bağlantı kurmalarını, hakları konusunda bilgi almalarını sağladık. Şimdi yeni bir uygulama ile projemizi daha da güçlendiriyoruz.

“BİZ VARIZ”

“YaşamHak” projesi kapsamında şiddet mağduru kadınların yanı sıra kendini güvende hissetmeyen kadınlara da çare olacaklarını bildiren Çavuşoğlu, “Toplu taşımada, sokak lambasının yeterli olmadığı bir yerde ya da yalnız yürürken ürken tüm kadınlara sesleniyorum: Yalnız Değilsin, Biz Varız! 444 82 85 numaralı hattımızda size eşlik edecek olan bir kız kardeşiniz var. Kendinizi güvende hissetmediğiniz her yerde telefonun diğer ucundan size destek olacağız. Bir olumsuzluk yaşandığında kolluk kuvveti ile doğrudan iletişime geçerek, can ve mal güvenliğinizin sağlanmasını temin edeceğiz.” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ”

Açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin hukuksuz bir kararla fesih edildiğine değinen Çavuşoğlu, “En az 500 kız kardeşimiz katledildi. Muğla’da okuyan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katili ceza indirimi ile ödüllendirildi. Bu karar vicdanları sızlattı ve çok tartışıldı ama şunu biliyoruz ki sözleşmeden tek taraflı çıkıldıktan sonra böyle çok sayıda karar alındı. Kadın katillerini cesaretlendiren kararlardan bazılarını hatırlayalım: İstanbul’da yaşayan 27 yaşındaki Duygu Kadakal’ı öldüren Hakan Kadakal’ın yargılandığı dava 4 yıl sonra sonuçlandı. Katile önce ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ardından sanığın duruşmadaki iyi hali gerekçesiyle takdiri indirim uygulanarak, ceza müebbet hapse indirildi. Konya’nın Karataş ilçesinde, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Bekir Erkol, üç çocuğunun gözü önünde evli olduğu Tuba Erkol’u 46 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Katile önce ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ardından suçu ‘haksız tahrik’ altında işlediği ve duruşmadaki ‘iyi hali’ gerekçesiyle ceza 18 yıl 4 aya indirildi.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.