DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22496691.33763%
Balıkesir
25°

AZ BULUTLU

13:20

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yapay zekâ modellerinden biri olan ChatGPT, kullanıcı kaybı yaşıyor

Yapay zekâ modellerinden biri olan ChatGPT, kullanıcı kaybı yaşıyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:12
Yapay zekâ modellerinden biri olan ChatGPT, kullanıcı kaybı yaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanların en popüler yapay zeka modellerinden biri olan ChatGPT, artık kullanıcı kaybı yaşamaya başladı. Modelin resmi websitesine yapılan ziyaretlerde ciddi şekilde kullanıcı kaybı görüldü. Uzmanlar, bu durumun kısa vadeli bir trend olabileceğini ve çok yakın zamanda toparlanabileceğini söylüyor.

Son zamanların en popüler yapay zeka modellerin arasında yer alan ChatGPT, ne yazık ki zor günler geçirmekte. Teknoloji devi OpenAI tarafından geliştirilen modeli nelerin beklediği, herkes tarafından merak ediliyor.

ChatGPT, dibe vurdukça vurdu

ChatGPT, Kasım 2022 yılında gerçekleştirilen lansmandan sonra kısa zaman içinde birçok kullanıcının yoğun ilgisini çekmiş, aylık trafiğiyle rekor üstüne rekor kırmıştı.

Fakat modelin resmi websitesi üzerinden yapılan kullanıcı ziyareti grafiği, son üç aydır ciddi bir düşüşle karşı karşıya kaldı.

Ağustos ayında açıklanan verilere göre yüzde 3,2 oranda bir kullanıcı kaybı yaşayan model, önceki iki ay boyunca yüzde onluk bir düşüş yaşanmıştı. Bu olumsuz tablo, her ne kadar iç açıcı olmasa bile bir çıkış yolu olabilir.

ChatGPT ile alakalı son beklentiler okulların açılmasından sonra trafik kayıpların telafi edilebileceği gösteriyor.

Özelikle Amerika gibi ülkelerin eğitim sisteminde yapay zeka modellerin daha geniş bir yer edinmiş olması, bu beklentileri destekliyor olabilir.

Yapay zeka ile üretilen Travis Scott şarkısıyla birlikte sosyal medyayı salladı! Bu düşüşleri ciddi şekilde değerlendiren uzmanlar, söz konusu olumsuz yönde tablonun kısa vadeli bir trendden ibaret olabileceğini belirtmekle beraber grafiğin yakın zamanda tekrar toparlanabileceğini söylediler.

Lansmandan sonra kısa bir zaman içerisinde 100 milyon kullanıcıya ulaşmayı başaran bir şirket.

(HABER MERKEZİ)

Yapay zekâ modellerinden biri olan ChatGPT, kullanıcı kaybı yaşıyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.