DOLAR 32,3878 -0.16%
EURO 34,8936 0.06%
ALTIN 2.389,32-0,30
BITCOIN 20309156.76203%
Balıkesir
12°

HAFİF YAĞMUR

04:11

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yapay Zeka Ne Zaman Öleceğinizi Tahmin Ediyor

Yapay Zeka Ne Zaman Öleceğinizi Tahmin Ediyor

ABONE OL
Aralık 20, 2023 21:02
Yapay Zeka Ne Zaman Öleceğinizi Tahmin Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda birçok alanda kullanılmaya başlayan yapay zeka geliştirilen yeni bir uygulama sayesinde ne zaman öleceğinizi tahmin ediyor.

Danimarka ve Amerika Birleşik Devletleri’nden bilim adamları tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje sonrasında ortaya çıkarılan ‘life2vec‘ isimli uygulama insanların ne zaman öleceklerini ve ne kadar kazanabileceklerini tahmin edebiliyor.

Danimarka‘da gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 milyon insanın gelir, meslek, ikâmet yeri, sakatlıkları ve hamilelik geçmişi gibi bilgileri ile beslenen ‘life2vec‘ uygulaması İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; elde ettikleri sonuç, sade bir dili işleyebilen ve bir kişinin erken ölme olasılığı veya yaşam süresi boyunca geliri hakkında tahminler üretebilen bir model oldu.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan uygulamanın baş araştırmacısı Sune Lehmann ise yaptığı açıklamada uygulamanın kamuya açık olmadığını söyledi.

HABER MERKEZİ

“PKK Üyesi Öğretmen Yakalandı” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.