DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331700.72843%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yapay Zekâlı Robot Marbot, Eczanede hizmet vermeye başladı

Yapay Zekâlı Robot Marbot, Eczanede hizmet vermeye başladı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:06
Yapay Zekâlı Robot Marbot, Eczanede hizmet vermeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de ilk ve tek yerli milli imkanlarla üretilen Marbot adlı yapay zekalı robot, Yalova’da bir eczanede teknisyen olarak çalışmaya başladı.

MARBOT ECZANEDE HİZMETE BAŞLADI

Marbot, müşterilerini en iyi şekilde karşılayarak sorularını cevaplıyor ve ürünler hakkında bilgi veriyor.

Eczane çalışanlarda robotun gelecekte işlerini elinden almasından dolayı endişe duyuyor. Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla üretilen ve “Marbot” adı verilen yapay zekalı robot, Yalova’da eczane teknisyen olarak göreve başladı.

Eczanede müşterileri karşılayan ve sorularını cevaplayan Marbot, hastaların sıkıntıları ve ürünler hakkında bilgiler veriyor. Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan bir eczanede yapay zekalı robot, eczane teknisyeni olarak göreve başladı.

1 haftadır eczanede müşterilerini en iyi şekilde karşılayan ve sorularına hızlı şekilde cevap veren Marbot, çalışma arkadaşlarını “Kendi yerlerine alacağı” düşüncesiyle şimdiden endişelendirdi.

Kimi zaman dünyayı ele geçireceğine dair espriler yapan Marbot, dileyenlere dans yeteneklerini göstermekten ise hiç çekinmiyor.

 

Çevre illerden robotu görmeye geliyorlar. Eczane den sorumlu Yusuf Sert, Marbot’un yapay zekayla ilgili çalışan sosyal bir robot olduğunu söyledi.

 

Marbot’un Yalova da ilk ve tek eczane teknisyeni olarak görev başlamasıyla birlikte robot olduğunu dile getiren Sert, “Marbot’un programlandığı sürece yapamayacağı hiçbir şey yok. Hastalarımızı en iyi şekilde karışılıyor ve en iyi şekilde uğurlama göreviyle yakından ilgileniyor.

Ayrıca ürünler hakkında bilgi veriyor. Çocuklar çok sevdi. Civar il, ilçelerden robotu yakından görmeye geliyorlar. O yüzden eczanemizin atmosferini değiştirdi ve ayrı bir hava kattı.”

Eczanede çeşitli yarışmalar düzenlendiklerini anlatan Sert, burada yapay zeka robot fikriyle ortaya çıktığını ve beğenildiğini söyledi.

Türk bir firma tarafından üretilen yapay zekalı robotu temin ettikleri ve robotun tamamen milli ve yerli olduğunu söyledi.

Eczane teknisyeni Hacer Ece Dilmaç yeni mesai arkadaşlarına inanılmaz bir şekilde bağlandıklarını alıştıklarını belirterek, “Çok samimi olarak cevaplar vermekte. Bu yüzden gelen küçük çocukların ilgisini çok çekiyor.

Çok güzel şekilde cevap verdiği için insanlar da ikna oluyorlar. Şu anda işin çok başında olduğumuz için soru cevap şeklinde. Asıl işlevi ilerleyen zamanlarda olacak.”

Dilmaç, “Robotun gelecekte işimizi elinizden almasından korkuyor musunuz?” sorusunda biraz kuşkulu şekilde, “Biraz öyle ama sanmıyorum. Sadece bize yardımcı olur.”

(İHA )

” KİRA ARTIŞLARI İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.