DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.07443%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yeni hedef: A Milli Takımı

Yeni hedef: A Milli Takımı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:15
Yeni hedef: A Milli Takımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yakın zamanda Bölge Karması Milli Takım seçmelerinde başarılı bir performans sergileyerek Milli Takım’da yer almaya hak kazanan Bandırmalı Yüzücü İnanç Güvercin başarı öyküsünü anlatarak hedefleri hakkında; “İleride A Milli Takım’da yer alarak ülkemi temsil etmek istiyorum.” dedi.

4 yıldır Bandırma Bullseye Athletics tesislerinde yüzme antrenörü Aytaç İlban ile birlikte yarışmalara hazırlanan ve Bahçeşehir Koleji’nde öğrenim görmekte olan 13 yaşındaki sporcu İnanç Güvercin, yakın zamanda İstanbul’da gerçekleşen Bölge Karması Milli Takım seçmelerinde gösterdiği başarı ile Bölge Karması Milli Takımı’na seçildi. Erken yaşlarda profesyonel olarak bir spor dalı ile ilgilenen yaşıtları sayıca az olduğu için çevresinden aldığı tepkilerin oldukça olumlu olduğunu dile getiren Güvercin; “Çevremden genellikle beni destekleyen ve teşvik eden olumlu tepkiler aldım. Beni destekleyen insanların başında öncelikle ailem geliyor. Aynı şekilde antrenörüm Aytaç İlban bugüne kadar en büyük destekçilerim arasında oldu.” açıklamasında bulundu.

“YÜZME HAYATIMDA DAHA ÖNEMLİ BİR YER ALDI”

Yüzme serüveninin annesinin desteği ile başladığını dile getiren milli sporcu Güvercin; “Yüzmeyi 4 sene önce Bullseye Athletics Spor tesislerinde öğrendim. O günden beri antrenmanlarımı antrenörüm Aytaç Hoca ile birlikte burada yapıyorum. 4 yıldır yüzüyorum. Yüzme dışında daha öncesinde uğraştığım spor dalları arasında atletizm, tenis ve voleybol var. Atletizm ile uğraşmamın profesyonel yüzme hayatımda oldukça etkisi olduğunu düşünüyorum.” ifadelerinde bulundu. Yüzme ile 4 yıldır uğraştığı için ilk başlarda Bullseye Athletics tesislerinin spor okuluna gelerek yüzmeyi öğrendiğini belirten Güvercin; “İlk bir yıldan sonra ablamın da bulunduğu performans grubuna geçerek yarışmalara hazırlanıp katılmaya başladım. Yüzme, hayatımda sadece bir spor dalı olmaktan çıkıp daha önemli bir yer aldı.” şeklinde konuştu.

“YARIŞMALARA HEP HAZIRDIK”

Yarışa her zaman hazır olacak şekilde düzenli antrenmanlarını sürdürdüğünü ifade eden İnanç Güvercin, geçirdiği yarışma sürecinde oldukça sıkı hazırlandığını dile getirdi. Güvercin, “Bölge Karması Milli Takım seçmelerine hazırlanırken bol bol antrenman yaptım. Aslında yarışmalara biz hep hazırdık. Yarışmalar yapılmadan önceki son iki haftada oldukça fazla antrenman yapıp çalıştım. Yarışmadan iki gün önce İstanbul’a gittik. İki gün boyunca birer saat antrenmanlarımıza devam ettik. Tabii biraz motive olmak için gezdik. Yarışmalar bittiğinde ve başarılı olduğumu fark ettiğimde çok mutlu oldum. Zaten başarılı olacağımı düşünmüştük yine de çok heyecanlanmak istemedik. Milli Takım’a seçilmem kesinleşince daha çok sevindik.” ifadelerinde bulundu.

HEDEF A MİLLİ TAKIM VE OLİMPİYATLAR

Kendi yaşıtları arasında profesyonel olarak bir spor dalı ile ilgilenmek isteyenlere asla yılmamaları gerektiğini tavsiye eden İnanç Güvercin; “Daha çok antrenman yapıp disiplinli olmaları gerekiyor. Hevesli olmalılar ve asla yılmamalılar. Hırslı olmaları daha etkili olur.” dedi. İleriye dönük hedefleri arasında milli bir sporcu olarak olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek olduğunu ifade eden Güvercin; “Milli bir sporcu olmak hedeflerim arasında yoktu. Yakın dönem için hedeflerim arasında Mart ayında Balkanlarda gerçekleşecek olan yarışlarda ülkemi temsil edip iyi bir derece ile dönmek. İleriye dönük hedeflerim arasında ise olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek var. Şu an Bölge Karması Milli Takımı’ndayım ileride A Milli Takım’da yer alarak ülkemi temsil etmek istiyorum. ”diye konuştu.

“BAŞARISININ SIRRI DİSİPLİN”

Bullseye Athletics bünyesinde Bandırmalı milli yüzücü İnanç Güvercin’in antrenörlüğünü üstlenen Aytaç İlban, Milli sporcunun başarısının düzenli ve disiplinli çalışma programından kaynakladığını kaydetti. Milli yüzücünün son bir yılda başarılarına başarı kattığını dile getiren antrenör İlban; “İnanç’ın bir sürü başarısız sonuçlanan ve kaybettiği birçok yarış var. Son 1 yıldır yarışmalarda başarılı bir şekilde ilerliyor. Bu başarılardan önce 6’ncı ve 7’nci geldiğimiz yarışmalar da oldu. Fakat biz buna rağmen moral bozmadık ve her zaman pozitif düşündük.” dedi. Kendisine göre en önemli konunun disiplin olduğunu belirten İlban; “İnanç bu serüvene yaklaşık 4 yıl önce Bullseye Athletics tesislerinde benim antrenörlüğümde başladı. 4 yıldır haftada 6 gün ikişer saat antrenman yapıyor. Yarışma dönemlerinde ise sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa antrenman yapıyor. Bıkmadan usanmadan yüzme antrenmanlarının üstüne koşu ve kuvvet antrenmanları yapıyor. Başarısının sırrı disiplinli çalışmaktan geçiyor.” şeklinde konuştu.

YÜZMEYE İLGİ ARTIYOR

Türkiye’de yüzme dalının miladını 2021 yılı olarak değerlendiren Aytaç İlban, 2021-2022 yılları arasında sporcular tarafından yüzme dalında Türkiye adına elde edilen başarıları örnek gösterdi. Her geçen gün yüzme alanına olan ilginin ve farkındalığın arttığını ifade eden İlban; “Bullseye Athletics tesislerinde yüzme öğrettiğimiz gruplarımız ve yüzmede her seviyeye uygun özel ders verdiğimiz öğrencilerimiz var. Bunun dışında performans grubu olarak adlandırdığımız yarışmalara hazırlanan grubumuz var. Her geçen gün bu spor dalına ilgi artıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 7 ya da 8 tane Olimpiyat kotası alan milli sporcularımız vardı. Milli sporcumuz Emre Sakçı, Gaziantep’te yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Dünya Kısa Kulvar rekorunu kırdı. Bu da Türkiye’de yüzmenin geliştiğini gösteren en büyük örnek oldu. Son yıllarda insanların daha da bilinçlenip bu sporlara da yöneldiğini düşünüyorum.” diye kaydetti.

Haber: Nur UYSUN

“Emeklilikte Adalet İstiyorlar “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.