DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22323061.67082%
Balıkesir
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
YouTube Music, Live Lyrics özelliği ile kullanıcılara canlı şarkı sözleri sunmaya başladı

YouTube Music, Live Lyrics özelliği ile kullanıcılara canlı şarkı sözleri sunmaya başladı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:06
YouTube Music, Live Lyrics özelliği ile kullanıcılara canlı şarkı sözleri sunmaya başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YouTube Music, Live Lyrics özelliğiyle kullanıcılara canlı olarak şarkı sözleri sunmaya başladı. Şarkı sözlerini daha büyük metinlerle birlikte vurgulanmış renklerle birlikte kullanıcıya sunulmuş olacak.

Akıllı telefon kullanıcıları telefonlarında müzik dinlemek için hemen Spotify üzerinden girmek ve Apple Music gibi müzik dinleme platformlarını kullanmayı tercih ediyor.

Youtube Premium’la birlikte sunulan Youtube Music bunlardan biri. Rakiplerin sunmuş olduğu birçok özelliği sunmakla birlikte uygulamanın en önemli bir özelliği ise şu anda ne yazık ki eksi.

Canlı şarkı sözlerin sonunda Youtube Music‘de YouTube Music’in Live Lyrics özelliğiyle, mevcut şarkı sözlerini sekmesinin görsel olarak ve işlevsel güncellenmesini içermektedir.

Artık şarkı sözleri olsun daha büyük metinlere yer verilecek ve kullanıcıya sunulacak. Canlı şarkı sözlerindeki satırlar beyaz renkle vurgulanırken, diğer şarkı sözleri de tonlanmış gri renkle görülecek.

Kullanıcılar ayrıca canlı olarak şarkı sözlerinin arka planında albüm kapağının bulanık bir versiyon görecekler. Şarkı başlamadan önce de, YouTube Music sesi vurgulamak için bir notaya yer verilmiş olacak dinleyicilerin daha çok odaklanmasını sağlayacak.

Bu yeni özellikle uygulamasıyla birlikte kullanıcılar artık müziği daha çok derinden deneyimlemelerine imkan sağlayacak. YouTube Music, TikTok’ da bulunan özelliğini aldı.

Live Lyrics özelliği başlangıçta bütün şarkılarda kullanılamasa zaman içinde desteklenen şarkı sayısı giderek artacak. Gün içinde desteklenen şarkı sayısı artmasıyla başladı.

Henüz desteklenmeyen şarkılar için statik şarkı sözleri sürümü olan mevcut olacak. YouTube Music canlı olarak şarkı sözleri özelliği, Android uygulamasıyla (v6.15) ve iOS uygulamasıyla (v6.16) için kullanımda.

Live Lyrics özelliğin sorunsuz şekilde çalışmasını sağlamak için uygulamayı zorla durdurmak ve birden daha çok şarkı denemek isteyebilirsiniz.

Bu güncelleme henüz test aşamasında olup yorum ekleyen “Şimdi Çalınıyor” kullanıcı Ara yüzünü içermiyor.

YouTube Music‘in artık canlı olarak şarkı sözleri özelliğin, uygulamanın rakipleriyle birlikte daha çok rekabet edebilmesi için hoş bir özellik geliyor.

Spotify ve Apple Music gibi diğer platformlar olduğu gibi benzer bir özelliğe sahip ve uzun süreden beri destekliyorlardı.

(HABER MERKEZİ)

YouTube Music, Live Lyrics özelliği ile kullanıcılara canlı şarkı sözleri sunmaya başladı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.