DOLAR 32,3476 -0.04%
EURO 34,8446 0.13%
ALTIN 2.377,85-0,77
BITCOIN 19974464.2484%
Balıkesir
20°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
YSK, İyi Parti’nin Ordu Seçim İptali Talebini Reddetti

YSK, İyi Parti’nin Ordu Seçim İptali Talebini Reddetti

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İyi Parti'nin Ordu'da yapılan seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini değerlendirdi. Ancak YSK, yapılan olağanüstü başvuruyu reddetti. İyi Parti'nin bu talebi, seçim sürecine ilişkin önemli bir gelişme olarak dikkat çekti.

ABONE OL
Nisan 12, 2024 20:59
YSK, İyi Parti’nin Ordu Seçim İptali Talebini Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YSK’nin Kararı

YSK, İyi Parti’nin Ordu’da gerçekleştirilen seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini değerlendirdi. Ancak yapılan incelemenin ardından YSK, İyi Parti’nin başvurusunu reddetti. Bu karar, seçim sonuçlarına ilişkin resmi bir değişiklik olmadığını ve Ordu’da yapılan seçimlerin geçerli olduğunu gösteriyor.

İyi Parti’nin Talebi

İyi Parti, Ordu’da yapılan seçimlerde usulsüzlük olduğunu iddia ederek, seçimlerin iptal edilmesini ve yeniden yapılmasını talep etmişti. Ancak YSK, yapılan inceleme sonucunda bu talebi kabul etmedi.

Seçim Sürecindeki Gelişmeler

Ordu’da gerçekleştirilen seçimler, İyi Parti’nin iptal talebiyle gündeme gelmişti. Ancak YSK’nin reddiyle birlikte seçim sonuçlarında değişiklik olmayacağı belirlendi.

YSK, İyi Parti'nin Ordu Seçim İptali Talebini Reddetti

YSK, İyi Parti’nin Ordu Seçim İptali Talebini Reddetti_1

Meral Akşener Sosyal Medya Hesabından Tepki Gösterdi

YSK tarafından kararın verilmesinin ardından ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, ‘Aldığımız helali, hırsızların masasına haram olarak sunmuştur’ dedi. Akşener Açıklamasında; “Seçim şaibelerine karşı bu kadar istikrarlı olarak; adaletsiz, ciddiyetsiz ve basiretsiz kararlar veren bir Yüksek Seçim Kurulu, bizden başka hiçbir ülkeye nasip olmamıştır…

98 bin oyun geçersiz olduğu, kullanılmayan zarf ve oy pusulalarının havalarda uçuştuğu, sandıkların başında “partili” devlet memurlarının bulunduğu ve daha birçok garabetin kanıtlarla ortaya konulduğu Ordu seçimlerine yönelik tüm itirazlarımıza, YSK bugün red kararı vermiş…

YSK, Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürmüştür. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Enver Yılmaz’ın sandıkta milletimizden aldığı helali, hırsızların masasına haram olarak sunmuştur. Kendini hâlâ millet iradesinden üstün görenlere bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Doğruların elbet bir gün ortaya çıkmak, hakkın da elbet bir gün sahibini bulmak gibi çok güzel bir huyu vardır” paylaşımında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.