DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201.02524%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Yunanistan’da Türk Partisi Dostluk Eşitlik Barış, Batı Trakya’da Birinciliği Elde Etti
  • Velhasıl Gazetesi
  • Gündem
  • Yunanistan’da Türk Partisi Dostluk Eşitlik Barış, Batı Trakya’da Birinciliği Elde Etti

Yunanistan’da Türk Partisi Dostluk Eşitlik Barış, Batı Trakya’da Birinciliği Elde Etti

Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Türkler tarafından kurulan Dostluk Eşitlik Barış Partisi, Batı Trakya'da 3 ilden 2'sinde birinci oldu. Seçimlerde aşırı sağın yükselişi dikkat çekerken, Avrupa'da siyasi dengeler değişmeye başladı.

ABONE OL
Haziran 10, 2024 17:43
Yunanistan’da Türk Partisi Dostluk Eşitlik Barış, Batı Trakya’da Birinciliği Elde Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Partisi Batı Trakya’da Başarı Elde Etti

Yunanistan’da gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Türkler tarafından kurulan Dostluk Eşitlik Barış Partisi, Batı Trakya’da önemli bir başarı elde etti. Rodop ve İskeçe illerinde birinci olan Türk partisi, bölgedeki Türk toplumunu temsil etme noktasında önemli bir adım attı.

Aşırı Sağın Yükselişi

Avrupa genelinde yapılan seçimlerde aşırı sağın yükselişi dikkat çekti. Merkez-sağdaki Avrupa Halk Partisi’nin en büyük grup olarak kalması beklenirken, aşırı sağın da güç kazandığı görülüyor. Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler ile Kimlik ve Demokrasi’nin güç kazanması, siyasi dengelerin değişmekte olduğunu gösteriyor.

EPP’den Değerlendirme

Avrupa Halk Partisi’nden Ursula von der Leyen, seçim sonuçlarını değerlendirirken, “Bugün EPP için güzel bir gün. Merkez yerini koruyor ama aşırı sağ ve aşırı solun desteğinin arttığı da doğru” şeklinde konuştu.

Bu sonuçlar, Avrupa siyasetinde önemli bir değişimin habercisi olarak görülüyor. Türk toplumunun temsil edildiği Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin başarısı da dikkat çekici bir gelişme olarak kayda geçti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.