DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050708-2.25345%
Balıkesir
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BM Çağrıyı Onayladı

BM Çağrıyı Onayladı

Tasarıda 14 "evet" ve 1 "çekimser" oy onaylandı. ABD ise çekimser oy kullanarak karara destek vermedi. ABD heyeti tarafından son anda tasarı metninde değişiklik talep ederek "daimi" ifadesini "kalıcı"  olarak değiştirilmesi kararı ise kabul edildi

ABONE OL
Mart 26, 2024 02:36
BM Çağrıyı Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK), Gazze’de ramazan ayında acilen kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması talep eden karar tasarısı kabul edildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Gazze'de ramazan ayında acilen kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması talep eden karar tasarısı kabul edildi.

BM Çağrıyı Onayladı, kararda ABD Çekimser Kaldı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, 15 üyeli BMGK’de geçici üyeler ;Cezayir, Ekvator, Guyana, Japonya, Malta, Mozambik, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya ve İsviçre tarafından hazırlanan Ramazan ayında kalıcı ve sürdürülebilir ateşkes karar tasarısı görüşülerek kabul edildi. Tasarıda 14 “evet” ve 1 “çekimser” oy onaylandı. ABD ise çekimser oy kullanarak karara destek vermedi. ABD heyeti tarafından son anda tasarı metninde değişiklik talep ederek “daimi” ifadesini “kalıcı”  olarak değiştirilmesi kararı ise kabul edildi.

HABER MERKEZİ

“Emekliye Zam Yok “

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.