DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367111.03932%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bot Konseyi…

Bot Konseyi…

Bir gün Instagram dünyasında gezinirken, karşıma çıkan bir profil hemen dikkatimi çekti. İşte karşımda , sosyal medyanın parlayan yıldızı, (dümenden) fotoğrafları yüzlerce beğeni alan gerçek hayatta tanıdığım o kişi! Hemen profiline tıklıyorum ve bir de ne göreyim? Beğenenler listesi tam bir bot ormanı! (Yeni Medya ve İletişim Bölümü okuyan biri olarak)

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:45
Bot Konseyi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hadi biraz daha yakından bakayım . Her bir fotoğrafı popüler kişiler ve uğraşlarla dolu yüzlerce beğeni alıyor. Ama bir gariplik var. Beğenen profillere tıkladığımda, karşımıza çıkan isimler adeta Star Wars karakterleri gibi: “xX_FakeProfile_1234_Xx”, “insta_queen_bot99” ve “John_Doe_2983”. Sanki Instagram değil de, bir bilim kurgu filmindeyiz!

Bu arkadaşımızın her bir paylaşımı sanki bir planlı çekim ama gelin görün ki, gerçek dünya pek öyle düşünmüyor. Herkesin aklında tek bir soru var: “Bu beğenileri gerçekten kim yapıyor?” Elbette cevabı basit: Hiç kimse! Ya da belki sadece kod satırlarından oluşan, duygusuz, robotik bir ordu.

Bu arkadaş, sosyal medyada sahte popülerlik peşinde koşarken, gerçek dünyada ne yapıyor ben biliyorum( ama söylemem) Belki de bu işlerden anlayan birilerine biraz para verip ama çok değil. Çok olsa beğenileri yüzler değil binler olur. Çünkü arkadaş biraz bot pintisi anlaşılan ama benim aklımın almadığı bir şey var yüzlerce lira ile yaptığın bot bariz bir şekilde anlaşılıyor. Bari biraz paraya kıy be adam. Bir kaç milyon yap ta rüzgar olsun. Belki bir kaç siyasi yer oda senin havana yeter… Beğeni bot fakiri, gerçek hayatta belki de bu kadar popüler olmak için çok çaba sarf etmeye gerek yok. Çünkü botlar her zaman orada. Her zaman sadık ve her zaman hazır!

Bir gün bu bot arkadaşlarının başına toplansa ne olurdu acaba? Belki de ona robotik bir kutlama yaparlar, mekanik alkışlarla ödüllendirirlerdi. Kendi kendine “Ne kadar popülerim!” diye düşünürken aslında sadece kodların ve sahte profillerin kralı olduğunu fark etmezdi bile.

Sonuç olarak sosyal medya dünyasında sahte beğenilerle geçici bir krallık kurmak mümkün. Ama gerçek dünyada samimi ilişkiler ve dürüstlük her zaman daha değerlidir. Botlar belki beğenebilir. Ama gerçek arkadaşlar asla yerini dolduramaz. Sevgili “Beğeni ve Bot fakiri” umarız bir gün bu gerçeği fark eder ve gerçek dostlukların değerini anlar.
Bir botla oturup dertleşemezsin.

YAZAR: Eyüp DEMİREZEN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.