DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770.67003%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
HarmonyOS, önümüzdeki yıllarda Windows ve MacOS ile rekabet edebilir mi?

HarmonyOS, önümüzdeki yıllarda Windows ve MacOS ile rekabet edebilir mi?

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:12
HarmonyOS, önümüzdeki yıllarda Windows ve MacOS ile rekabet edebilir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Huawei’in açık kaynaklı kodlu Harmony OS işletim sistemi, PC’ler için resmi bir sürümle birlikte piyasaya çıkacak gibi görünüyor.

Çinli bir geliştirici tarafından başarıyla çalıştırılan Harmony OS, önümüzdeki yıllardan itibaren Windows ve MacOS ile rekabet edebilir mi?

Microsoft yıllardan beri geliştirdiği işletim sistemi Windows ile piyasada tekelleşmeyi sağladı.

Günümüzde birçok bilgisayar ve Windows işletim sistemiyle birlikte hayat bulmaya devam ediyor. Fakat Huawei başta olmak üzere, Windows‘a rakip olacak gibi görünüyor.

Bu ne kadar doğru bir hamle?

Huawei markasının yeni işletim sistemiyle alakalı yeni bilgiler gelmeye başladı, Huawei başta olmak üzere, Microsoft’a rakip olacak! Daha önce Çinli bir geliştirici tarafından Huawei’in açık kaynak kodlu Harmony OS işletim sistemini bir PC platformuna başarıyla yüklediğini ve çalıştırdığını duyurmuştu.

Harmony OS işletim sistemi 3.2 Beta 3 sürümüyle birlikte Çinli bir geliştirici tarafından HP bilgisayara yüklenmişti ve bütün komutlar doğru şekilde çalışıyordu.

Gelen son bilgilere ve raporlara bakıldığı zaman önümüzdeki yıl PC’ler için resmi bir Harmony OS sürümü yayınlanacak gibi duruyor.

Çin’de bir teknoloji firmasının CEO’su olan Wang Chenglu’da bu iddiaları bir kez daha doğruladı. Bir zaman önce Huawei firmasından ayrılan Chenglu, konuyla alakalı sosyal medya platformlarında bazı gönderiler paylaştı.

İPhone 15 Mini geliyor mu?

Çinli geliştiricinin bilgisayarda çalıştırmayı başarması ve konuyla alakalı eski Huawei yetkilisi Wang Chenglu tarafından yapılan açıklamalar yakın bir tarihte bu işletim sistemini görebileceğimizi söylüyor.

Konuyla alakalı olarak bir diğer husussa Wang Chenglu’nun Windows 12’nin de çok yakın bir tarihte tanıtılacak olduğunu belirtmiş olması.

Harmony OS başarılı bir çıkış yapabilirse önümüzdeki yıllarda “MacOS mu, Harmony OS mu yoksa Windows mu?” tartışmaları olacak.

(HABER MERKEZİ)

HarmonyOS, önümüzdeki yıllarda Windows ve MacOS ile rekabet edebilir mi?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.