DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22480431.21072%
Balıkesir
30°

AÇIK

17:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
MASALLAR MASALLAR…

MASALLAR MASALLAR…

Murat Kula köşesinde yine masal anlatmış. Güya beni köşeye sıkıştıracak. Ama, bir arkadaşımın dediği gibi "masallar masallar..." Çünkü; Zaman gazetesine hiç abone olmadım. Ama olsaydım da gocunmazdım. Benim Murat gibi bir at gözlüğüm hiç olmadı.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 14:45
MASALLAR MASALLAR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ben felsefenin temel ilkelerini okumuş biriyim. Girdiğim ortamdan etkilenmem. O, ortam benden etkilenir.

Kazakistan’a 2011 yılında iyi niyetinden şüphe etmediğim arkadaşlarımlarım ile gittim. Türk oklularını da ziyaret ettim. Hepsinde Atatürk Köşesi vardı.

Yurt dışında Kazak çocukların okuduğu bir okulda Atatürk Büstü ve İstiklal Marşı’nın sözlerinin asılı olması beni çok mutlu etti. Hatta Atatürk Köşesinin önünde fotoğraf çektirip sosyal medyada da yayınladım.

Olimpiyatlara gelince; bir kez ,Balıkesir’de İsmail OK’un belediye başkanı olduğu dönemde, gitme şansım oldu. Ve yine Dünya’nın dört bir tarafından gelen çocukların Türkçe konuşması şarkılar söylemesi hoşuma gitmişti.

Ayrıca, o gece Ak Partili, MHP’li, CHP’li… siyasiler sahneye çıkıp Türkçe Olimpiyatlarına övgüler de düzmüştü.

Çünkü, kimse FETÖ’nün asıl amacının ne olduğunu bilmiyordu.

Örneğin: tüm CHP’Lilerin saygıyla andığı rahmetli Bülent ECEVİT de yurt dışındaki okulları ziyaret etmiş ve o okullar hakkında çok güzel şeyler söylemişti.

Dernek meselesine gelince; derneğin açıldığı yer (şimdiki Kafkas Derneği) bana aittir. Oraya bir dernek açmak istediklerini söylediler kabul ettim.

Adını da ben koydum: SUSİAD

Böyle bir hayalim vardı. Bunu da belki otuz yıl önce Kardeş’teki köşemde dile getirmiştim.

Derneğe üye olmaları için Susurluk’taki hemen tüm iş adamlarına çağrı yapılmasını önerdim. Ve ısrarla bunu dile getirdim.

Sonuçta derneğin benim istediğim amaca hizmet etmediğini görünce ilişiğimi her anlamda kestim. Zaten belli bir süre sonra kapandı. TUSKON’dan haberim yok.

Bunları anlatmama da gerek yok aslında.

Çünkü beni, benimle şahsi problemleri olan biri (adı bende kalsın) CİMER’e şikayet ederek; aynen şöyle yazmıştı: ” Ben Levent GÜNDOĞAN’I Ramazan Kıral ile çay içerken gördüm. FETÖ’cü olabilir, araştırlmasını talep ederim”

O zamanlar kim kime kızıyor, ona FETÖ’cü damgasını yapıştırıyordu.

Mecburen savcılık soruşturdu. Araştırdı. Bir şey bulamadı ki kovuşturmaya gerek yok diye karar verdi.

Silah ruhsatını söylememin tek nedeni de soruşturmanın ciddiyetini vurgulamak içindi. Çünkü tabanca ruhsatı almaya, bırakın Fetöcülüğü, en küçük bir yüz kızartıcı suç bile engeldir. Bunun yanında sadece sabıka kaydına bakılmaz. KOM Daire Başkanlığı özel araştırma yapar.

Murat Kula bey hukukçuyum diyor, bilmesi lazım. Ama at gözlüğü takınca olmuyor işte. Bir de kalbi kötü sanki. Nerelere yormuş bu vurgumuzu.

Ha bu arada “aynı yerde otlamak”, ‘tıpkı at gözlüğü takmak’ gibi bir deyimdir. İnsanlar için kullanılır. İnekler için değil.

Alınmasına gerek yok yani. Zaten ineklere, aynı yerde otluyorsun, desen de anlamazlar.

Kula beyfendiye diyeceğim, “Bırak artık bu Fetö, metö işlerini. Bak sen de Vatan Partisi’ndeydin. Ama sonra senin Perinçek Ak Parti’nin yedek lastiği olunca bıraktın. İyi yaptın. Keşke hiç girmeseydin. Perinçek’in ne mal olduğunu Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı…daha 70’li yıllarda söylemişti. Ertuığrul KÜRKÇÜ sağ ona da bir şekilde sorabilirsin. ”

Kula Murat solcuyum diyor o da masal. İsterse bir ara onu da anlatırım uzun uzun, Diyalektik’den başlayarak.

Keskin ve en dürüst Murat’a tavsiyem: söylüyorum: ” Bırak artık aynı yerde otlamayı” .

Ona bir şey daha söyleyeyim; Seni meclis üyesi yapması için Hakan’a ben önerdim. Dört veya beşinci soradan hem de. Ali BOZOĞLU’nu da ben sokmuştum Hakan’ın aklına. Kontenjan adayı olarak. Ali Hakan’ın kazanacağına inanmadığı için birinci sırada ısrar etti. Bozoğlu soyadını kullanarak. Tarih de Murat da bilsin. Ali biliyor.

Nurettin GÜNEY’i başarılı bulduğumu her platfırmda hatta CHP ilçe binasında da söyledim.

CHP’den meclis üyeliği olmak istememin nedeni CHP’ye daha yakın olmamdı.

Ve daha iyisini yapabileceğimize inanmamdı.
Murat Kula , İnanıyorum ki, Hakan Nurettin Güney’den daha başarılı olacak.

Ve ben köşemden onu da alkışlayacağım…

Bakalım o zaman anlatacak masal bulabilecek misin????

YAZAR: levent GÜNDOĞAN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.