DOLAR 32,3822 -0.18%
EURO 34,7286 -0.06%
ALTIN 2.427,35-0,45
BITCOIN 2025681-2.18724%
Balıkesir
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
MİLLİ İRADENİN SONUCU

MİLLİ İRADENİN SONUCU

ABONE OL
Mayıs 16, 2023 13:48
MİLLİ İRADENİN SONUCU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetin yüzüncü yılında yüzyılın seçimi gerçekleşti. Milli irade 13’ücu Cumhurbaşkanıni ve 28’inci dönem milletvekillerini seçti.
Ülkemizde ve dünya çapında katılımı en fazla seçim olarak tarihe geçecek.
73 ülkede kullanılan oylarda bir önceki seçimde %50,1 katılım gerçekleşirken 2023 seçiminde %52,6 ‘ya çıkaran vatandaşlarımız 1milyon 690 bin oy ile sandıklara gitti.

Seçim nizami bir sistem ile gercekleşti aksama ve gecikme olmadı.
Oy kullanımında sağlıklı, sağlamalı iç ve dış politikaların Türkiye aleyhine olan tutumlarına karşılık her adımı hesap ederek sorgulayan bir seçmen kitlesi vücut buldu. İlgi fazlasıyla yer doldurdu. Aslında Türk halkı hem iç hemde dış güçlere güzel ve yerinde cevap verdi.

Uzun sözün kısası, Milletimiz Demokratik haklarını kullanarak demokrasisine sahip çıktı.
Dünya’da da nefesler tutuldu .
Başta Amerika, İngiltere, Fransa ve Katar dakika dakika yakından takip aldılar. Türkiye’ye nazaran Avrupa’da ki seçimlerde halkın sandığa olan ilgilerinin azaldığı görülmekte. Başka bir açı da MHP’nin sandıkda ki gücüydü. Seçmeninin de sahada verdiği cevap ortadaydı. Kendi ilkerine sahip ve sebat eden bir parti olarak Bahçeli oy için değil ülkesi için milliyetçiliğini ön planda tutarak hareket etmiştir.

MHP  alnının akı ile 50 millet vekili, AKP iktidarı ise 267 milletvekili çıkardı.

Oyun içinde oyun oynayanlar, iktidarı devirmek için plan proje çizenler hem dış güçlerin hemde terör örgütlerinin desteğine rağmen yenilgiye uğradılar.
Kamuoyunda diktatör, otoriter, gönderilmesi adına Erdoğan için algı yaratanlar, terör örgütüne ve dış basına sırtını yaslayanlar halkın bükülmez bileğinin ve bütünlüğünun gölgesi altında boylarının ölçülerini aldılar.

Sandıkların açılmaya başlaması ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü Cumhurbaşkanı olarak ilan etmeleri çok yersizdi. Manipüle ederek bir yere varılmaz. Siyaset sabır ve doğruluk gerektirir.
Millet ittifakı kendi içlerinde çöküşe geçti. Muhalefetin sürekli olarak kampanya süresince öne sürdüğü güclendirilmiş parlamenter sistem devre dışı kaldı. Bu nedenle kayıplarına alt yapı hazırlıyorlar.

Sandıklar açıldı durum ve tutum meydanda. Oyların çoğunu alan Cumhur ittifakı 28 Mayıs Pazar günü 2’nci turda iktidarın hedefi olarak gözüküyor. Halkımız yine sarsılmaz ve şaşmayan milli iradesi ile üzerine düşen görevi yerine getirecektir.
Milletim, vatanım için herşeyin hayırlısı olmasını temenni ediyorum.

YAZAR: Meliha ATEŞ

” Milli Park Yerinde Sayıyor “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.