DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20802471.06398%
Balıkesir
12°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ramazan Bayramında Sağlıklı Beslenme İpuçları

Ramazan Bayramında Sağlıklı Beslenme İpuçları

  Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Pekşen, Ramazan Bayramı dolayısıyla sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Pekşen, bayram kahvaltılarında sağlıklı seçimler yapılmasının önemine vurgu yaparken, tatlı tüketiminde ölçülü olunması gerektiğini ve su tüketiminin artırılması gerektiğini belirtti.

ABONE OL
Nisan 9, 2024 14:28
Ramazan Bayramında Sağlıklı Beslenme İpuçları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı Kahvaltı İçin Öneriler

Dyt. Sena Pekşen, bayram kahvaltılarında düzenin bozulmaması gerektiğini vurgulayarak, tam buğday unundan yapılan ekmekler, sebzeler, haşlanmış yumurta ve peynir çeşitleri gibi sağlıklı bir kahvaltı ile güne başlamanın önemini dile getirdi.

Tatlı Tüketiminde Ölçülü Olun

Bayramın tatlı tüketimi açısından önemli olduğunu belirten Pekşen, aşırı miktarda şeker içeren tatlıların kan şekerinin ani yükselip düşmesine neden olabileceğine dikkat çekti. Ölçülü bir şekilde tatlı tüketilmesinin önemine değinen Pekşen, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesini önerdi.

Su Tüketimini Artırın ve Fiziksel Aktiviteyi İhmal Etmeyin

Bayram tatili boyunca yeterli miktarda su içmenin önemine vurgu yapan Pekşen, günlük 2-2.5 litre su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bayram boyunca fiziksel aktivitelerde bulunmanın ve kalori yakımını artıracak egzersizler yapmanın önemine dikkat çekti.

Ramazan Bayramı boyunca sağlıklı beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesinin ve ölçülü bir şekilde tatlı ve tuzlu yiyeceklerin tüketilmesinin önemine vurgu yapan Dyt. Sena Pekşen, bu tedbirlerin genel sağlığın korunmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.