DOLAR 32,3676 -0.36%
EURO 34,7237 -0.27%
ALTIN 2.395,39-1,11
BITCOIN 18687100.89301%
Balıkesir
15°

PARÇALI BULUTLU

16:40

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Şeker Gibi Dedikodu!

Şeker Gibi Dedikodu!

Susurlukta son zamanlarda gündemi meşgul eden bir konu var. Öyle ki bazen seçim gündemini bile geçti bu husus. Ama ilçe tarihi incelendiğinde hak vermemek elde değil. İlçenin son 70 yılında en önemli yeri işgal eden ve nerdeyse her aileden bir kişinin ekmeğini yediği ilçenin en önemli merkezi halinde bulunan Susurluk Şeker Fabrikası ve müdürü. Müdürün başarısı, sevilirliği, adaleti ve SS.Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile yaşadığı sorunlar.

ABONE OL
Nisan 17, 2024 15:23
Şeker Gibi Dedikodu!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu öyle bir hal almış ki; Sosyal Medyada Müdürü linç etmek isteyen Kooperatif Başkanı beklediği desteği bulamadığı gibi fazlasıyla tepki aldı. Yerel basından Kooperatife destek adına tek kelime yazılmadı. Siyaset arkasında durmadı. İlçe halkı rant kesilmiştir o yüzden bu kadar bağırıyorlar şeklinde olayı yorumladı. Fabrika Müdürü yaptığından emin olacak ki konuyu hiç gündemine alıp önemsemedi bile. Tabi bu suni gündemi bitmeyen bir öfke ile körükleyenler olayı derinlemesine inceleyen kişilerin Fabrika Yönetimini haklı bulması ile bölgede umutlarını yitirdi.

Tabi öfkenin gözü kördü, başka bir mecra bulunmalıydı. Fabrika Müdürünü göndermeye ant içmiş küçük bir zümre CHP’li Milletvekili Serkan Sarı’nın kapısını çalmıştı. O da kendisine gelen iki kişinin dedikodu mu dersiniz iftira mi dersiniz bilemem incelemeden, araştırmadan, doğruluktan uzak bu söylemini meclise taşıdı, soru önergesi verdi. Konu ile ilgili Müfettiş geldi ve doğal olarak Fabrika Yönetimi aklandı. Tabi Susurlukta bundan en fazla CHP sevdalıları zarar görüp mahçup oldu.

İddiaya göre bu mahçubiyeti ve yenilgiyi ortadan kaldırmak için ise fabrikadan emekli CHP’li biri Türkşeker Genel Müdür Yardımcısı Erkan İçöz ile görüştü. Tabi iddia o ki Fabrika Müdürünün CHP’li vekilin soru önergesi nedeniyle görevden alınıp Ağrı Şeker Fabrikasına gönderileceğini söylemiş Erkan İçöz. Bir de teselli etmiş, rahat olun gibisinden. Bu arkadaş Susurlukta her yerde Erkan İçöz’ün adıyla Fabrika Müdürünü astı, kesti. Genel Müdür Muhiddin Şahin ise ne oluyor kardeşim, her dedikodu ile yönetici mi görevden alınır. Erkan Bey sen ne yaptığının kimin değirmenine su çektiğinin farkında mısın diyememiş belli ki.

Ak Parti ve MHP yani Cumhur İttifakı tüm bileşenleri ile Fabrika Müdürünün arkasında, İyi Partili Belediye Başkanı değer veriyor. Halk seviyor, ilçe bürokrasisi saygı duyuyor. Fabrika Müdürü; çalışanların vazgeçilmezi, İşçi Sendikasının fabrika adına tek umudu, Çiftçilerin muhatap bulabildiği kişi, besicilerin duasının yegane sahibi..

Susurluk Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimi yerel basında özür mahiyetinde Duyuru yaptı. Ak Parti ilçe Başkanı Basın açıklaması yaptı. Ama dedikodusu bitmedi. Her kesim tarafından sevildiği bilinen tarihin en iyi dönemini yaşayan Fabrika Müdürü çok başarılı bir yönetici olduğu halde iki kişi ve CHP’li vekil istemiyor diye görevden alınacak. İftiranın ve dedikodunun günümüzde bu kadar değer bulduğu başka bir kurum ve yapı varmıdır?

Susurluk dedikodunun bol olduğu bir yer olduğu için bu konu bu kadar uzamadı, yerel başarının sahibi fabrika yönetiminin Ankara’da ki merkezi yönetim tarafından desteklenmediği, korunmadığı, sahiplenmediği bilakis yem edildiği için bu kadar dile düştü. İftiracılara güç verdi bu tavır ve hala bence bu sebeple çok konuşulmaya devam ediyor.

Dedikodunun sahipleri Mart ayında Fabrika Müdürü görevden alınacakmış diyor. Bekleyip görelim bu kurum nasıl bir yönetim anlayışına sahip karnesini verdiğimiz ve başarılarını daha önceden gazetemiz sayfalarına da taşıdığımız müdür görevden alınacak mı yoksa dedikodunun bir kez daha Susurluk ilçesinde hayat bulduğuna mi şahit olduğumuz ile kalacağız!

Şubat ayında kaleme almayı düşündüğünüz ama dedikodu olduğu için ciddiyetimize yakıştıramadığımız ve paylaşmaktan imtina ettiğimiz bu yazı bugün gerçek oldu. Susurluk Şeker Fabrikasına belki gelmiş geçmiş en başarılı, en çalışkan Müdür bugün tıpkı dedikoduda olduğu gibi Ağrı Şeker Fabrikasına tayin daha doğrusu sürgün edildi. Haberi teyit etmek istediğimiz de Müdür Beyin istifa edeceği söylemine ulaştık. Demek ki beyin göçü bu şekilde oluyor. Devlete çalışan yaramıyor. Devlet bu kadar başarılı birini keyfe keder yönetim anlayışı ile kaybediyor. HEYHAT…

YAZAR: Kaan BİNGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.