DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20594580.39207%
Balıkesir
14°

HAFİF YAĞMUR

16:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Türk Gıda İhracatçıları, Singapur Üzerinden Büyümeyi Hedefliyor

Türk Gıda İhracatçıları, Singapur Üzerinden Büyümeyi Hedefliyor

Türkiye, Singapur'u kullanarak Asya Pasifik pazarında gıda ihracatını artırmayı amaçlıyor. Singapur, FHA Food and Beverage Fuarı'nda Türk firmalarına ev sahipliği yapıyor ve hedeflenen büyüme için stratejik bir merkez oluşturuyor.

ABONE OL
Nisan 25, 2024 17:17
Türk Gıda İhracatçıları, Singapur Üzerinden Büyümeyi Hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Gıda İhracatçılarının Asya Pasifik Stratejisi

Singapur, dünya gıda ticaretinde önemli bir reexport merkezi olarak bilinir ve 2023 yılında 30 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle Türkiye için stratejik öneme sahip. Türk gıda ihracatçıları, Asya Pasifik pazarında konumunu güçlendirmek için Singapur üzerinden adımlar atmayı hedefliyor.

Singapur FHA Food and Beverage Fuarı ve Türk Katılımı

Singapur’da düzenlenen FHA Food and Beverage Fuarı’na katılan 26 Türk firması, bölgesel pazarlara erişimde önemli bir fırsat yakalıyor. Fuar, Türk ürünlerinin Asya Pasifik bölgesindeki görünürlüğünü artırmak için bir platform sunuyor.

Türk Gıda İhracatçıları, Singapur Üzerinden Büyümeyi Hedefliyor

Türk Gıda İhracatçıları, Singapur Üzerinden Büyümeyi Hedefliyor_1

Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) ve Etkileri

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, “2,2 milyar insanın yaşadığı, RCEP anlaşmasına dahil olan 15 ülkenin içinde bulunduğu Singapur, Asya Pasifik pazarını daha kıymetli bir pazar haline getiriyor. Amacımız, dünyanın en önemli reexport merkezi olan Singapur üzerinden RCEP pazarında konumumuzu güçlendirmek” dedi.

Singapur’a İhracat Hedefleri ve Sektörel Dağılım

Uçak, Türkiye’nin 2023 yılında 33 milyon dolar olan gıda ürünleri ihracatını 2028 yılında 100 milyon dolara çıkarma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Türkiye’nin fındık, kuru meyve, zeytin ve zeytinyağı gibi ana sektörlerde dünyanın en büyük tedarikçileri arasında yer aldığına vurgu yaptı.

Türk Gıda İhracatçıları, Singapur Üzerinden Büyümeyi Hedefliyor

Türk Gıda İhracatçıları, Singapur Üzerinden Büyümeyi Hedefliyor_2

TURQUALITY ve UR-GE Projeleri ile İhracatın Artırılması

Türk gıda sektörleri, 2023 yılında 26 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Türkiye, 2028 yılında 40 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefine ulaşmayı planlıyor. Bu süreçte, TURQUALITY ve UR-GE projeleri kapsamında yapılan pazarlama faaliyetleri, sektörün yurtdışındaki büyümesine önemli katkılarda bulunuyor.

Singapur ve EYMSİB’in Rolü

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), Singapur’da gerçekleştirilen etkinliklerde Türk lezzetlerinin tanıtımını üstlenmiş ve Türk gıda ihracatçılarının Asya pazarlarına açılan kapısı olmuştur. Birlik, taze meyve ve sebze ile ilgili UR-GE Projeleri sayesinde, Türkiye’nin ihracatını önemli oranda artırmayı başarmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.