DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22399451.06558%
Balıkesir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
UĞUR MUMCU’YU BİR KEZ DAHA ÖLDÜRDÜNÜZ!

UĞUR MUMCU’YU BİR KEZ DAHA ÖLDÜRDÜNÜZ!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
UĞUR MUMCU’YU BİR KEZ DAHA ÖLDÜRDÜNÜZ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dersim’de polise teslim olmamak için üzerindeki bombayı patlatan gerilla, tepeden tırnağa irade ve inanç abidesi”

Bu sözlerin sahibi HDP Parti Meclis Üyesi olan PKK sevicisi Ahmet Saymadi.

4 Eylül 2015 tarihli Twitter paylaşımı, PKK ağzıyla konuşan Saymadi’nin bölücü paylaşımlarından sadece bir tanesi. Terör örgütü propagandası yapmaktan ceza alan Saymadi’nin skandalları bununla da sınırlı değil. Saymadi, 2014 yılında İstanbul’da 18 yaşından küçük iki çocuğa, beş arkadaşıyla saatlerce işkence yapıp Abbasağa Parkı’na bıraktığını itiraf etti.

***

CHP Bandırma İlçe Örgütü 18 Ocak’ta, tarikatta çocuk istismarı haberini yaparak büyük bir gazetecilik başarısına imza atan Timur Soykan’ın katılımıyla, ‘Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödül Töreni ve Söyleşi’ etkinliği düzenledi.

Etkinlik öncesi arkadaşlarla sohbet ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, CHP Belediye Meclis Üyesi Mesut Özdemir, önceki dönem CHP Meclis Üyesi Erol Tarlı, geçtiğimiz aylarda CHP İlçe Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Metin Turan, Gazeteci Timur Soykan ve PKK sevicisi Ahmet Saymadi salona birlikte geldiler.

Saymadi’yi nereden tanıdığımı hatırlamaya çalışırken, etkinlikten bir gün sonra sosyal medyaya CHP’li Metin Turan’ın paylaşımı düştü. Yüzünde Joker gibi bir gülümsemeyle, bir yanında Gazeteci Soykan diğer yanında PKK sevicisi Saymadi ile kol kola, omuz omuza.

Ve ardından CHP’nin derin ismi Erol Tarlı’nın paylaşımı geldi. Yüzünde aynı gülüş, sımsıkı sarılmış aynı isimlerin beline ve şöyle not düşmüş geleceğe. “Etkinlik öncesi araştırmacı Gazeteci Timur SOYKAN ve kardeşim Ahmet SAYMADİYLE güzel bir sohbet..!”

İmla hataları için kusura bakmayın, Tarlı’nın paylaşımını aynen aktarmak istedim.

***

Gelelim CHP Bandırma İlçe Örgütü’nün çiçeği burnunda başkanı Mehmet Atak ve Saymadi ilişkisine.

Saymadi bir dönem üniversite öğrenimi için Bandırma’da yaşadı. O dönem CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Atak. Saymadi, gençlik kollarında Atak’ın çalıştığı isimlerden biri.

Uğur Mumcu anma etkinliği planlandığında konuk edilecek kişi için Atak’ın telefona sarılarak yardım istediği kişiyi söylememe gerek var mı bilmiyorum.

Tabii ki de Saymadi!

***

Uğur Mumcu örnek aldığım, Türkiye’nin düşmanı ve emperyalistlerin maşası PKK ile ilgili araştırmalar yapan, Abdullah Öcalan’ın aldığı dış desteği inceleyen yürekli bir gazeteci.

30 yıl önce uğradığı suikast öncesinde “Kürt Dosyası” başlıklı kitap yazıyordu. Halkın vicdanı olan Mumcu’yu anmak için PKK sevicisi Saymadi’den destek isteme aymazlığını anlatacak kelime bulamıyorum.

Halkın vicdanı Mumcu’nun kemiklerini sızlattınız.

***

Güzel ülkemde gazetecilere, bilim insanlarına, sendikacılara karşı düzenlenen saldırıların tek bir amacı var: Halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek ve topluma korku salmak.

Ancak bir insan sadece vurularak, dövülerek, bombayla patlatılarak değil, fikirlerini, düşüncelerini, yaşam mücadelesini ayaklar altına aldığınızda da ölüyor.

Bu etkinlikle Uğur Mumcu’yu bir kez daha öldürdünüz…

YAZAR: Kaan BİNGÜL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.